Férfi kézilabda

2022.11.23. 20:36

Pick Szeged: meggyőző siker fontos meccsen a BL-ben – GALÉRIA

Már a szünetre eldöntötte a két pont sorsát a Pick Szeged, miután 11–11-ről produkált egy 7–0-s sorozatot. Bánhidi visszatért és remekelt, akárcsak Alilovic a kapuban, így nem férhetett kétség a hazai sikerhez. A vége 36–27, szombaton jön a NEKA itthon, majd szerdán ismét a Celje a BL-ben, de már idegenben.

Becsei Dávid

Több jó teljesítmény is akadt a Pick Szegedben, Kent Robin Tönnesen (a labdával) hat akciógóllal vette ki a részét a mai győzelemből.

Fotó: Gémes Sándor

Telt házra nem számíthattunk, azonban kiváló hangulatra igen, amit már a csapatok bemutatása során megtapasztalhattunk. Szlovéniából nagyjából hetvenen kísérték el a Celjét. Vegyes hírek fogadták a szegedi szurkolókat, hiszen miközben az egykori legenda, jobbszélső Tenke Endre, valamint a válogatott labdarúgó, Ádám Martin beszélt a pálya szélén, Bánhidi Bence hosszú idő után ismét a csapattal melegített. Miguel Martins viszont nem, a hétvégi bajnokin megsérült. 

Bár mindkét csapat nagyobb iramot szeretett volna diktálni az első percekben, ez sok hibához vezetett itt is, ott is. Bombac révén vezetett a Szeged, majd 3–1-re ellépett a Celje. Félelmeink ekkor még jogosnak tűntek, Alilovicnak köszönhette a Pick, hogy nem került nagyobb hátrányba. 

A 10. percben 4–3-nál visszavette a vezetést a Szeged, de egynél nagyobb különbséget először a 16. minutumban tudott közé tenni 10–8-nál. Mindkét szélről jöttek a gólok Sostarictól illetve Frimmeltől, de az október 6-i ujjsérüléséből visszatérő Bánhidi is változatosságot és találatokat, illetve kiharcolt büntetőt hozott a játékba. 

 

Az első félidő utolsó tíz perce hazai dominanciát mutatott, 11–11-ről egy 7–0-s sorozattal 18–11-re lépett el a Pick többek között egy Garciandía-triplával. 

Mikler sérülése óta Alilovic ihletett formában, a szlovén bajnok ellen ziccerek mellett három hétméterest is hárított. A 44. percben közte tíznél (26–26) számolhatott a szegedi közönség. Egymásra talált a tábor a csapattal, az utolsó másfél percben felállva ünnepeltek, bemutatkozott a Bajnokok Ligájában az akadémista Molnár Robin is. 

Pick Szeged–RK Celje PL (szlovén) 36–27 (18–12) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok). 
Pick Szeged: ALILOVIC 1 – Sostaric 3, TÖNNESEN 6, Bombac 5, Gaber 1, MACKOVSEK 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Radivojevics 1, Bodó 2, FRIMMEL 6/4, BÁNHIDI 6, GARCIANDÍA 4, Blonz, Rosta, Molnár R. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
RK Celje PL: Bojic – Gal Marguc, P. MARTINOVIC 5, S. Zabic 2, Ivankovic 3, Mazej 1, Strmljan 4. Csere: Belkaied (kapus), VLAH 4, Suholeznik 1, Cokan 3/1, Knez, M. JANC 4/3, Muhovic. Vezetőedző: Alem Toszkics. 
Hétméteres: 5/4, ill. 7/4. 
Kiállítás: 8, ill 14 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában