A törökországi Antalyában

2022.11.15. 08:59

Szegediek a kick-box Európa-bajnokságon

A törökországi Antalyában rendezik az idei kick-box Európa-bajnokságot, amelyen a sportág mind a hét szakágában osztanak érmeket, és amelyen a szegedi Combat "D" SC-ből .

M. J.

Két szegedi Antalyában: Nagy Rita (balról) és Kovács Laura Fanni (középen) sikerrel vette az első fordulót.

Fotó: MKBSZ

A 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre pályázó sportág Eb-jén 39 ország több mint 900 versenyzője lép tatamira és száll ringbe – tudhattuk meg a hazai szakszövetségtől. Magyarországot 41 versenyző képviseli, köztük nyolc korábbi egyéni világbajnok.

A magyar válogatott nem a legjobb előjelekkel készült a nagy megmérettetésre. Mivel az MKBSZ még nem kapta meg az idei állami támogatást, így csak azok az Eb-re kvalifikált versenyzők tudtak kiutazni Törökországba, akik vállalni tudták a részvételi költségek előteremtését. A szokásos központi felkészítő edzőtábor helyett pedig – a klubokban folyó napi munka mellett – az egyes szakágak vezetői rövidebb összetartásokkal próbálták segíteni az utazókat a formába lendülésben.

Az Európa-bajnokságon, miként az elmúlt években megszokottá vált, a sportág mind hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – avatnak bajnokokat. Az Eb különlegessége, hogy nem lesznek ott az orosz, illetve a fehérorosz versenyzők, a magyarok közül viszont a nehézségek ellenére a vártnál többen, köztük világklasszisok is vállalták az indulást.

A szegedi Combat "D" SC-t négyen képviselik az eseményen: Nagy Rita (light-contact és kick-light, 60 kg), Kovács Laura Fanni (light-contact és kick-light 55 kg), Miklós Alexandra (full-contact, 56 kg) és Vida Ádám (light-contact és kick-light, 94 kg) illetve ott van a mezőnyben a szegedi származású Busa Andrea is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában