A Zengő Alföld Szegedi TE

2022.11.11. 14:00

Újra hazai pályán

A férfi tekecsapat szuperliga őszi zárófordulója, összességében a 9. játéknap következik, amelyben a Zengő Alföld Szegedi TE szombat 14 órától hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Répcelakot fogadja.

M. J.

A szegedi csapat (piros-kékben) hosszú idő után újra hazai pályán szerepel.

Fotó: Karnok Csaba

Hatalmas lépéselőnybe került a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata. Nem csak azzal, hogy az eddigi nyolc bajnokiját egyaránt megnyerte, legutóbb a Győr otthonában is, hanem mert az üldözője, a Zalaegerszeg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban elszenvedett vereség után Kaposváron is kikapott, így a két esélyes között négy pontra nőtt a különbség a versenyfutásban.

Ezen kívül még az is nagy dolog, hogy a Tisza-partiak sorrendben három idegenbeli mérkőzésen is hibátlanok tudtak maradni. Így nyertek a Kaposvár (8:0), a Ferencváros (6:2), majd a már említett Győr (7:1) ellen is. 

És a hosszú, utazásokkal teli fordulók után végre ismét hazai pályán szerepel a Zengő Alföld, amely szombat 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Répcelak gárdáját fogadja. A szegediek október 1-jén játszhattak legutóbb otthon, akkor a Zalaegerszegnél bizonyultak jobbnak 6:2-re. 

Míg Karsaiék a bajnokságban nyolc meccsen 16 pontot gyűjtve, százszázalékos teljesítménnyel elsők, addig a következő ellenfelük hatalmas csatában van a dobogóért a Zalaegerszeggel és a Kaposvárral: előbbinek 12, míg a somogyiaknak és a Répcelaknak 11-11 pontja van.

Ha a formát és az eddigi eredményeket nézzük, a szegediek az esélyesek, ám azért a vasiaknál is akadnak olyan játékosok, akik értek már el kimagasló egyéni eredményt a Zengő Alföld otthonában, így a rangadó jelző abszolút illik a két csapat összecsapására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában