Férfi vízilabda OB I.

2022.12.17. 21:53

A Ferencváros ünnepi hangulatban nyert Szegeden – GALÉRIA

Kacsaeső után sztárparádé a medencében – így írható le néhány szóval a Szegedi VE bajnokija a címvédő és friss magyar kupa-győztes Ferencváros ellen. A vendégek nem kegyelmeztek, 20–7-re nyertek a férfi vízilabda OB I. hetedik fordulójában.

Becsei Dávid

A sötét sapkás Ferencváros a fehér sapkás szegedi csapat fölé nőtt gyorsan.

Fotó: Török János

– Röptess egy kacsát – szólt a Szegedi VE előzetes felhívása, amellyel jótékonykodásra buzdították a kilátogató szurkolókat. Támogatói jegy megvásárlásáért cserébe számozott gumikacsákat dobtak a vízbe – nagyjából négyszázötvenet. Az összegyűlt adomány egyik felével a Gift of life kezdeményezést támogatják, míg a másikat hátrányos helyzetű vízilabdás gyermekek megsegítésére fordítják. 

Vogel Soma, Varga Dénes és Argiropulosz nélkül sem remegett meg az FTC Szegeden, amelyből az Eb-ezüstérmes Nagy Ádám ötször köszönt be, míg az orosz klasszis Merkulov négyszer. 

A második negyed derekáig és 4–5-ig pariban voltak a hazaiak, ezt követően viszont a vendégek szoros emberfogásos védekezése felőrölte a szegedi támadásokat. A vendégsiker egy másodpercig sem forgott veszélyben, miközben a maroknyi vendégszurkolók éltették a friss kupagyőztest, a végén viszont a tapsvihar mindkét csapatnak szólt. 

Kiss Csaba: – Szerettem volna, ha sokkal tovább szoros eredményt produkálunk, de a Ferencváros emberfogásával nem tudtunk mit kezdeni és fizikálisan átrobogtak rajtunk. Az is nehézséget okozott nekünk, hogy eljuttassuk a labdát a kapujuk elé. A Fradi tartalékosan is bebizonyította, miért tekintik Európa egyik legjobb csapatának. Abban reménykedtem, hogy fásultan érkeznek majd hozzánk avendégek, és akkor elérhetünk egy szorosabb eredményt, de az ünnepi hangulat a mi szempontunkból rossz irányba vitte el őket. Rengeteg a húsz kapott gól, annak viszont nagyon örülök, hogy ilyen sokan kijöttek az uszodába és a fiatal játékosaink megtapasztalhatták milyen sebessége van egy ilyen csapatnak. Gratulálok a Ferencvárosnak, és sok sikert kívánok nekik a Dubrovnik ellen a Bajnokok Ligájában. 

Szegedi VE–Ferencváros 7–20 (2–5, 2–3, 2–5, 1–7) 
Férfi vízilabda OB I., 7. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 450 néző. Vezette: Bereczki, Csanádi. 
Szegedi VE: KOVÁCS K. – Sánta, Tóth Gy. 1, Bóbis, Lakatos 1, Baj, KÜRTI 3. Csere: Molnár D. (kapus), KARDOS 1, Horváth Zs., Leinweber, KASZA 1, Molnár H., Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Ferencváros: Szakonyi – Vadovics 1, Fekete G. 2, Vigvári Ve. 1, Német, JANSIK SZ. 2, NAGY Á. 5. Csere: Pohl, Merkulov 1, Zeman 1, UBOVICS 4, Varga B. 1, DAMONTE 2. Vezetőedző: Varga Zsolt. 
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/6. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. 
Kipontozódott: Lakatos, ill. Varga B. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában