Bothúzás

2022.12.12. 16:07

A Las Vegas-i Mr. Olympián Deli Tamás bothúzással zárja 2022-t

Egy sérülés átírta az eredeti forgatókönyvet, de az utazást nem hiúsította meg. A szegedi Deli Tamás és a derekegyházi Véró Alex ott lesz a Mr. Olympián az Egyesült Államok-beli Las Vegasban, a bothúzók versenyén viszont csak előbbi indul el a 95 kilogrammosok kategóriájában.

Becsei Dávid

Deli Tamás a magyar bothúzás megkerülhetetlen alakja.

Forrás: Deli Team

Fotó: Borbély Henriette

Sportkarrierjének legintenzívebb felkészülési időszakát követően hétfőn hajnalban elrepült Las Vegasba a szegedi Deli Team vezetője és edzője, Deli Tamás, és Véró Alex. Eredetileg mindketten részt vettek volna a Mr. Olympia bothúzó-versenyén, Véró Alex viszont az utolsó közös edzésen súlyos combsérülést szenvedett. 

– Alaposan bemelegítettünk, ennek ellenére egy guggolásnál sajnos Alex combja csúnyán megsérült. A doktori konzílium végül úgy döntött, elutazhat, bár versenyezni nem tud a jövő héten egy műtéten is átesik. Nehéz utazás vár ránk, hiszen kis túlzással fél Kalifornián át kell majd tolókocsizni. Az, hogy velem tarthat, az ő lelkének és az enyémnek is pozitív – árulta el még az elutazás előtt a Délmagyarországnak Deli Tamás. 

Verseny majd csak pénteken vár Delire, így némileg már akklimatizálódva veheti fel a kesztyűt súlycsoportjában. Ezúttal nem a 110 kilogrammosok között szerepel, hanem jobban odafigyelve az étkezésre és a kardióedzésekre a 95 kg-osok között. Emiatt magasra tette az elvárásait. 

– Azzal, hogy ebben a súlycsoportban indulok, azt jelenti, hogy nem a legkönnyebb leszek, hanem a legnehezebb, amiből megpróbálok majd előnyt kovácsolni. Éppen emiatt a felkészülésem is sokkal színesebb volt, a kardiósedzésekben Balaska Márk segített, míg a bothúzó technikám javításán Azat Tastanbekovval dolgoztunk ismét sokat – mesélte. 

Mindenre odafigyelt, az erőre, a dinamikára és a technikára is. Pénteken rendezik meg a selejtezőket, majd az a célja, hogy a szombati helyosztó és elődöntős napon is versenyezhessen. 

Úgy fogalmazott, rengeteg munkát fektettek bele ebbe a versenybe, hogy eljussanak Las Vegasba, amiben óriási segítséget nyújtottak a támogatói is. A Mr. Olympia eredetileg egy testépítőverseny, de az elmúlt években már több sportág is felkerült a palettájára, így a bothúzás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában