Férfi kézilabda

2022.12.06. 07:00

Bodó Richárddal hangolunk a BL-forduló rangadójára

Miután kiszórta az összes édességet a zsákjából a kék Mikulás, szurkoljon ő is a szegedi sikernek a tavalyi BL-döntős Kielce ellen. Holnap 18.45-től a Pick Arénában rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójából a Hét meccsét. Az OTP Bank-Pick Szeged „Bombázója”, Bodó Richárd inkább brusztolna, mintsem sokat futna.

Becsei Dávid

Jó hangulatban dolgoznak az edzéseken, a humor pedig Bodó Richárdtól (jobbról) sem áll távol.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

– Itt a Mikulás időszaka, mekkora az izgalom a Bodó-családban? 

– Várjuk már nagyon a télapót, hiszen ez az időszak az ajándékozásról is szól. Bencus és Panka hamarosan levelet írnak majd a nagyszakállúnak az anyukájukkal, hatodikán reggel pedig biztosan találnak a cipőjükben a kedvenc csokijukból, illetve gumicukrot is hoz nekik biztosan majd. 

– Apának is? 

– Nekem szigorú diétám van, amibe maximum csak egy nagy üveg Nutella fér bele – jegyezte meg nevetve, a komolyságot nélkülözve a szegediek és a magyar válogatott 29 éves balátlövője. 

– A szerda esti Kielce elleni mérkőzés előtt a kék Mikulás is eljön a Pick Arénába. Tőle mit kérne, ha összefutna vele a meccs előtt? 

– Azt kérném tőle, hogy először Bencéhez és Pankához menjen, majd szórja szét mindenhol az édességeket és szurkoljon nekünk ő is, hogy legyőzzük a tavalyi BL-döntős csapatot. 

– Nem szívesen emlékszünk vissza a lengyelországi, november harmadiki mérkőzésre a 37–30-as vereség miatt. Valószínűleg a hibákból lehet a legtöbbet tanulni. Sokszor megnézték ezt a találkozót? 

– Amikor elkezdtük a felkészülést a szerdai BL-rangadóra, ez volt az első, amit visszanéztünk. Nagyon jól kézilabdázott a Kielce, mi pedig nagyon rosszul. Azóta viszont sokkal jobb állapotban vagyunk és ütőképesebbek. Természetesen a Kielce az erősebb papíron, de hazai környezetben az a célunk, hogy egy olyan meccset játszunk velük, aminek a végén a két pontot itthon tarthatjuk. 

Bodó Richárd jobban örülne egy küzdelmes meccsnek a Kielce ellen. 
Fotós: Sólya Eliza/pickhandball.hu

– Ha megtehetné, kit venne ki a vendégkeretből a szerdai hatvan percre? 

– Talán a német válogatott kapusukat, Andreas Wolffot, mert ha ő elkapja a fonalat, akkor bármelyik játékos vagy csapat dolgát képes nagyon megnehezíteni. 

– Küzdelmes és fizikálisabb, vagy inkább futós mérkőzésre számít? 

– A győzelmünk kulcsa az lehet, hogy megfékezzük a lengyelek gyors labda felhozatalait védekezésből támadásba. Ha ez sikerül, akkor egy brusztolós meccsbe kényszeríthetjük őket, ha viszont nem, akkor bizony felvehetjük a futócipőnket, mert a rengeteg futás jellemezheti a Hét meccsét. 

– Elrugaszkodva egy picit a kézilabdától, mennyire követi a labdarúgó-világbajnokságot? 

– Kevés időm van követni az események, a legtöbb információt az öltözőben szedem össze. Megy benn a zrika ezerrel, hogy éppen ki tippelte meg jól, vagy éppen rosszul az előző este eredményeit. 

– Ki a legmegbízhatóbb tippmester a csapatban? 

– Blonz és Sostaric elég jó tippeket adnak, ahogy hallottam, jól gondolkodnak a válogatottakról, a többiek viszont teljesen az ellenkezőjét fogadják általában, így a tippelésben kevesebb sikert élnek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában