Szegedi hírek

2022.12.09. 16:40

Boldog születésnapot, Pick Aréna!

Egy évvel ez előtt, 2021. december 9-én nyitotta meg kapuit a Pick Aréna a szegedi Felső Tisza-parton. Az impozáns létesítmény több, mint nyolcezer fő befogadására képes, a nyitómérkőzésen pedig a német sztárcsapatot, a THW Kielt győzte le a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 30–26-ra.

Becsei Dávid

Az elmúlt egy év huszonnégy mérkőzésére majdnem százezren látogattak ki a Pick Arénába.

Fotó: Kuklis István

Az elmúlt egy esztendőben huszonnégy mérkőzést játszott új otthonában az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, így a holnap 17 órakor kezdődő Csurgó elleni találkozó is jubileumi lesz, huszonötödször lépnek pályára tétmérkőzésen a Pick Arénában a kékek. 

A történelmi első gólt a csapatkapitány Bánhidi Bence szerezte, míg az egyéni gólcsúcsot Rosta Miklós tizenhárom találattal tartja október elseje óta a Ferencváros ellen. A csapat gólcsúcsa is friss rekord, amit a Budai Farkasok ellen állítottak be a 41–29-es sikerrel. Tizennyolc mérkőzésen győzött eddig itthon a Szeged, ötön pedig vereséget szenvedett, míg egyszer döntetlent játszott.

A Pick Szeged mérkőzései mellett méltó és nagyszerű otthona volt a Pick Aréna a 2022. januári férfi kézilabda Európa-bajnokságnak is, amelynek keretein belül hat mérkőzést rendeztek itt a francia-, a horvát-, a szerb- és az ukrán válogatott részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában