Sérülten is jól teljesített

2022.12.27. 16:49

Deli Tamás bronzérmes lett a Las Vegas-i Mr. Olympián bothúzásban

Újabb értékes medáliával gyarapodott Deli Tamás éremkollekciója. Az ünnepek előtt az Egyesült Államok-beli Las Vegasban járt a Mr. Olympia bothúzó-versenyén.

Becsei Dávid

Deli Tamás (balról a második) nyakában a Mr. Olympia bothúzó-versenyén szerzett bronzéremmel.

Forrás: Deli Team

– A hat súlycsoportból nagyjából négyben orosz bothúzók lettek volna a favoritok, de ők nem kaptak vízumot. Amikor megláttam a nevezők névsorát, tudtam, hogy két kanadai srác lehet a legnagyobb ellenfelem – kezdte beszámolóját lapunknak Deli Tamás. 

Kanada egy jakutföldi – a bothúzás őshazája – sportolólány kiköltözésével fejlődött rengeteget a sportágban, amit a szegedi versenyző is megtapasztalt. 

– Rögtön összekerültem az egyik kanadaival, akit nagy küzdelemben győztem le 2–0-ra. A második mérkőzésemen jött a másik kanadai, aki ellen részleges farizom-szakadást szenvedtem. Ez hátráltatott, így 2–1-re kikaptam, ő pedig a végső győzelemig meg sem állt – folytatta. 

Deli Tamás (balról) és Véró Alex a magyar zászlóval Las Vegasban a Mr. Olympia bothúzó-versenye után.
Forrás: Deli Team

A vigaszágon másnap sérülésével is megküzdve először az amerikai, majd a szlovák bajnokot győzte le Deli Tamás, így bronzérmes lett. Nem egyedül utazta át a fél világot, hiszen Véró Alex elkísérte. A derekegyházi sportoló versenyzése viszont elmaradt, mivel utolsó itthoni edzésen combizom-szakadást szenvedett. Múlt szerdán hajnalban hazaértek, majd még aznap reggel kórházba vonult, ahol csütörtökön megműtötték, péntektől pedig már a szigorúan beosztott rehabilitációját végzi. 

 

Jutott idejük a kirándulásra is, így jártak például Los Angelesben vagy éppen San Franciscóban is.
Forrás: Deli Team

– Mentálisan mindkettőnknek nagyon jót tett, hogy Alex el tudott jönni velem. Már gőzerővel tervezzük a következő esztendőt, amelyben ismét tervben van egy amerikai utazás, valamint az őszi erőemelő-világbajnokságra teljes csapattal megyünk, hiszen Kiskunfélegyházán rendezik meg. A bothúzó-világkupa-sorozatra még nem biztos, hogy utazunk, mert Pakisztánban és Mongóliában tartják 2023-ban – jegyezte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában