Helyi sport

2022.12.17. 21:23

Egylabdás meccsen kapott ki a Naturtex-SZTE-Szedeák - Fotók

Az utolsó dobás a szegedieké volt, de a Paks nyerte a meccset.

Vajgely Pál

Kerpel-Fronius Balázséknak ismét esélyük volt a győzelemre, de hajszálon múlt a sikerük.

Fotó: Török János

Csupán két légióssal állt fel a Paks elleni bajnokin a Naturtex-SZTE-Szedeák, miután Milics Sztarovlah és Tyler Roberson sem tudta vállalni a játékot.

Ennek ellenére Desmond Washington extra játékának köszönhetően a negyed felénél már hét ponttal vezettek a Tisza-partiak, amikor az irányító második hármasát is elsüllyesztette 19–6-nál. Bognár Kristóf büntetőjét követően már tízzel is vezetett a támadásban remekül kezdő Szedeák, de 26–16 után váltott a Paks, és Kovács Ákos hármasaival két pontra feljött.

A második negyed már pontszegényebb játékot hozott, a Paks 28–28-nál egyenlített, majd a negyed végén hiába vezetett három ponttal a Naturtex, a félidő utolsó szava a vendégeké volt, akik így három ponttal vezettek a nagyszünetben.

A harmadik negyedet rosszul kezdte a Szedeák, ekkor az ASE nyolc ponttal, 51–43-ra vezetett, amikor időt kért Simándi Árpád. Megkezdte a felzárkózást a Szedek a folytatásban, de Edwin vezetésével mindig akadt válasza erre a Paksnak.

Az utolsó negyed elején negyven másodperc alatt eltüntették négypontos hátrányukat Kerpel-Fronius Balázsék, de Edwin triplája után hét ponttal ismét a Paks állt jobban, 59–66. 66–70-nél mindkét csapatnak több labdája is lett volna arra, hogy a maga szája íze szerint alakítsa a meccs folytatását, de hosszú kosárcsend után Person triplájával egy pontra jött fel a Szedeák.

Következhetett a szoros végjáték, amelyből többet elveszített már idén a Naturtex-SZTE-Szedeák: ezt a Paks elleni meccs sem törte meg. 71–72-nél Grubor triplázott pontatlanul, így bő 10 másodperce volt támadni a győzelemért a Szedeáknak, de Washington tempója nem esett be, így egyetlen ponttal, de a Paks nyert.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 71–72 (26–24, 13–18, 16–17, 16–13)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczur, Ádám, dr. Németh.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 24/12, Person 17/6, Polányi, BOGNÁR 14/3, Filipovics 6. Csere: Kerpel-Fronius B. 4, Balogh Sz., Kovács Ád. 6, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád. 
Paks: Kovács Ák. 18/6, EDWIN 21/3, Pajor 2, Grubor 12/6, Eilingsfeld 10. Csere: Buckhingam 9/3, Gulyás, Taiwo. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Simándi Árpád: Gratulálok a Paksnak a győzelemhez! Három percig nem kosárlabdáztunk a harmadik negyed elején, ez egy ilyen meccsen nem fér bele. Kevesen voltunk, sok problémánk van, de azt a három percet leszámítva mindenki küzdött és harcolt. Ha lehet ilyet mondani, szépen haltunk meg. Szerencsétlenek vagyunk, hiszen a végén kimaradt a dobásunk, szörnyű így kikapni minden meccsen. Három percen keresztül úgy gondoltuk, nem kell védekezni, utána visszakapaszkodtunk, de ez rengeteg energiába került. Köszönöm a szegedi szurkolók buzdítását!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában