Helyi sport

2022.12.04. 12:27

Először játszott döntetlent az Algyő, csökkent az éllovas előnye - fotók

Befejeződött a megyei I. osztály őszi szezonja.

Először játszott döntetlent a fehérmezes Algyő.

Fotó: Török János

Lejátszották a 16., idei utolsó fordulót a labdarúgó megyei I. osztályban. A téli szünetet (amely február 10-ig tart, ekkor rendezik a következő fordulót) a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. töltheti az élen, de előnye csökkent az utolsó 2022-es fordulóban, miután döntetlent játszott Mórahalmon. A lelkes hazaiak sokáig vezettek, majd a 80. percben Daru fejesével egyenlített az őszi bajnok.

Ezt kihasználta a Tiszasziget, amely a szünet után eldöntötte a meccset az UTC otthonában. Biztos, hogy a dobogón telel a Kiskundorozsma, amely magabiztosan győzte le a Deszket - a két csapat szombaton 13 órától Deszken is találkozik egymással, miután egy korábbi meccset pótolnak. Győzött az SZVSE a Szentesi Kinizsi vendégeként, de a Vasutasok számára sem ért véget az ősz, mivel még van egy meccsük Balástyán. Az újonc viszont győzelmével beérte pontszámban a legyőzött HFC II.-t.

Az utolsó őszi meccsen lett meg az Algyő első szezonbeli döntetlenje: az algyőieknek 0–1 után ugyan volt egy meccslabdájuk, de az kimaradt, majd a kontrából megfogyatkoztak létszámban, az FK Szeged pedig végül egy pontot otthon is tudott tartani. 

 

Megyei I. osztály, 16. forduló

Szentesi Kinizsi–SZVSE-G-Falc Kft 0–5 (0-2)
Szentes, 50 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Mígh, Farkas T.)
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga (Verebélyi, 39.) – Légrádi (Bíró, 53.), Bartucz B. (Illés, 78.), Prozlik, Szarvas, Lőrincz, Berta (Határ, 82.), Bartucz P., Prozlik, Vas, Varga V. Megbízott edző: Herczeg Szabolcs.
SZVSE: Czirják – Kormányos (Oroszi, 73.), Fodor (Mészáros, 70.), Pócs, Csamangó (Ábrahám-Fúrús, 70.), Rádai, Beretka, Káposzta, Kelemen V. (Veszelka, 73.), Papp Á. (Kelemen B., 73.), Amariutei. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Amariutei (13., 54., 84.), Beretka (21.), Kelemen B. (88.).
Jók: Verebélyi, Bartucz P., ill. Csamangó, Rádai, Pócs, Amariutei.
Herczeg Szabolcs:Dolgozunk rajta, hogy a tavasz jobban sikerüljön.
Kelemen Balázs: Szentesen soha nem könnyű nyerni. Örülünk, hogy ezt magabiztos játékkal sikerült megtennünk.

UTC–Tiszasziget 1–4 (1-2)
Szeged-Újszeged, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – közepesen (Szeles, Kócsó)
UTC: Mészáros – Weiner, Szántó, Péczely, Palakovics, Sós, Mohammadreza, Miles, Kövecs (Tekeli, 67.), Obi (Abgadua, 84.), Gonda. Játékos-edző: Miles Joshua.
Tiszasziget: Nagy B. – Szűcs T. (Varga G., a szünetben), Papp Á., Skribek B. (Oláh, a szünetben), Szabó D., Bálint D., Albert (Godó, 69.), Bánóczki (Varga Z., 64.), Vajna (Drágity, 64.), Farkas, Kökény. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Obi (16.), ill. Kökény (19., 11-esből), Bálint D. (41.), Vajna (54.), Drágity (76.).
Jók: Sós, Szántó, Obi, Gonda, Kövecs, ill. mindenki.
Miles Joshua: – Büszkének kell lennünk a mai teljesítményünkre. A két csapat eltérő célokért küzd, de jól játszottunk, sok helyzetetet kialakítottunk. Remélhetőleg bővül a keretünk a télen. Az utolsó 3 hétben nagyot léptünk előre, köszönöm a játékosok kemény munkáját!
Magyar György: – A legfontosabb a három pont begyűjtése volt, amit teljesített a csapat.

Kiskundorozsma–Deszk 6–1 (3-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – kiválóan (Csöngető, Halász)
Kiskundorozsma: Fábián (Rozs, a szünetben) – Budai, Ottlik Márk, Róka, Kalapács, Sallai (Bozsó, a szünetben), Kis B., Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bodonji (Bárkányi, 68.). Edző: Tóth János.
Deszk: Madaras – Németh Z., Bódi, Istókovics (Salánki, 68.), Kövesi (Szente, 68.), Pásztor (Adamov, a szünetben), Matyelka, Tarjányi, Török (Rácz G., 68.), Szabó R. (Csordás, 68.), Király. Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Lóki (6., 51.), Ottlik Márk (14.), Bodonji (22., 47.), Kis B. (63.), ill. Tarjányi (59.).
Jók: Lóki, Ottlik Márk, Bodonji, Kis B., ill. Tarjányi, Király, Rácz, Istókovics. 
Tóth János: Meggyőző győzelem, de ehhez a Deszk hibái is kellettek. 
Csordás József: Jobban játszottunk, mint a múlt héten. Mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Dorozsmának, de a kapu előtt rendre hibáztunk, amit megbüntetett ellenfelünk. Gratulálok a Dorozsmának, de ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Mórahalom–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 1–1 (1-0)
Mórahalom, 60 néző. Vezette: Kiss Richárd – kiválóan (Barta, Gera)
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Trója, Csizmadia (Szalai, 73.), Baji (Tajthy, 76.), Pető (Görbe, 59.), Nagy M., Rádóczi Dán. (Malatinszki, 81.), Rádóczi Dáv., Bokányi, Szalma. Edző: Papp Endre.
Szeged-Csanád GA II.: Vaits – Dobronoky, Kovács G., Csorba (Daru, 55.), Kapic (Holcsik, 55.), Ábrahám, Tóth P., Dudás (Mészáros, 41.), Lestyán, Gera, Benyó. Edző: Andorka Péter.
Gólszerzők: Csizmadia (22.), ill. Daru (80.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Papp Endre:A csapat egész héten kiválóan dolgozott, egy ilyen ellenfél ellen az iksz is nagy eredmény. A taktikát maximálisan betartotta a csapatom, megérdemelten tartottunk itthon egy pontot. 
Andorka Péter: Az utolsó harminc percben játszottunk úgy, ahogy az egész meccsen kellett volna, a hazaiak hősiesen védekeztek. Gratulálok a csapatnak az őszi teljesítményhez!

Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II. 5–2 (2-1)
Balástya, 50 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Szabó R., Szűcs).
Balástya: Hegedűs (Frank, 89.) – Sári, Faragó, Szádeczky, Pióker, Gera (Mágocsi, 87.), Horváth Cs., Vámos N. (Bárkányi, 83.), Kormos (Néma, 53.), Vámos T., Tóth P. Edző: Kiss Máté.
HFC II.: Tóth Mi. – Buzás, Tóth J., Bánfi (Karácsonyi, 57.), Szőke, Fődi, Nagy A., Tóth Má., Tatár, Zsömbörgi, Erhardt (Balázs, a szünetben). Edző: Bacsa Zsolt.
Gólszerzők: Vámos T. (40.), Kormos (43.), Horváth Cs. (53.), Néma (79.), Szádeczky (85.), ill. Fődi (14.), Szőke (59.).
Jók: Vámos T., Tóth P., ill. Búzás. 
Kiss Máté: – A sok játékosát nélkülözni kényszerülő  csapatok találkozóján a helyzeteinkkel jobban gazdálkodva sikerült otthon tartani a három pontot.
Bacsa Zsolt: – Meghatározó játékosaink hiányoztak ma, fiatal csapatunk ezt nem bírta el. Minden Csongrád-Csanád megyei futballrajongónak áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

FK 1899 Szeged-SZEOL–Algyő 1–1 (0-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai “Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – gyengén (Vida, Pap Zs.)
FK Szeged: Garamvölgyi – Oláh, Tóth G., Giba, Hochheiser, Hegyesi, Dézsi (Szabó P., 66.), Miklós, Cs. Tóth, Frankó (Zsédely, 56.), Sisák. Edző: Dóra János.
Algyő: Szabó G. – Rádi, Kiss R., Kovács M., Daróczi (Kardos, 25.), Táncos (Fekete, 56.), Deák, Csehó, Bakó, Selyem, Jernei. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Cs. Tóth (67.), ill. Selyem (61.).
Kiállítva: Kiss R. (82.).
Jók: mindenki, ill. Rádi, Csehó. 
Dóra János: Boldog karácsonyt és új évet kívánok minden minden Csongrád-Csand megyei labdarúgásban dolgozó edzőkollégámnak!
Fülöp Tibor: A mai meccs tükrözte az egész őszünket. A meccslabda a lábunkban maradt, hátul pedig ismét olyan butaságot csináltunk, amit az ellenfél kihasznált. Hiába uraltuk a játékot, nem volt bennünk átütő erő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában