A labdarúgó NB III.-ban a hódmezővásárhelyiek

2022.12.04. 16:09

Iksszel zártak

Döntetlennel zárta az őszi szezont a labdarúgó NB III. Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, amely a 20. fordulóban az Újpest II. vendégeként ugyan vezetett, de végül 1–1-re végzett.

M. J.

A sárga-kék mezes hódmezővásárhelyiek nem tudták másodszor is feltörni az Újpest II. védelmét.

Fotó: Karnok Csaba

Jól indult hódmezővásárhelyi szempontból a mérkőzés, hiszen a 23. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat: Orosz Márk cselezett, amely közben a visszafutó védő buktatta a 16-oson belül. A 11-est Irmes Dávid értékesítette, 0–1.

A meccs folytatásában is inkább a HFC volt aktívabb, ám teljesen váratlanul, az első kaput eltaláló labdából kiegyenlített az Újpest II. A 40. percben bal oldali szöglet után a rövidre érkezett Tóth Ákos, aki Deczki Máté kapus kezei fölött fejelt a hálóba, 1–1.

A második félidőben a Hódmezővásárhelyi FC mindent megtett, hogy megszerezze a győztes gólt, míg a hazaiak mindent megtettek, hogy elrontsák a folyamatos játékot – a végeredmény alapján sikeresen. Ehhez minden eszköztárat bevetettek: cserékkel és fetrengésekkel húzták az időt, így a HFC nem tudott lendületbe jönni.

A közvetlen riválisok közül az Iváncsa nyert 2–1-re a Szekszárd ellen, míg a Dunaújváros kikapott a Paks II.-től 3–1-re, így a vásárhelyiek a második helyen zárták a szezont.

Antal Krisztián: – Hiányzott a csapatból az igazi átütőerő, a győzelem megszerzéséhez a helyzetkihasználásban jobban kellett volna koncentrálnunk, így Újpesten hagytunk két pontot. A csapat előtt viszont még így is megemelem a kalapomat az őszi eredmények ismeretében.

Újpest II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (1–1)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 20. forduló. Újpest, 100 néző. Vezette: Maml Zoltán (Halmai Kristóf, Topálszki Szabin).

Újpest II.: Miklósi – Horváth B., Eckl, Szűcs Á., Boumal, Mucsányi (Qasin, 76.), Geiger B. (Tölgyes, 64.), Lukáts, Tamási (Burzi, a szünetben), Dékei (Hajdi, 76.), Tóth Á. (Simon B., 59.). Vezetőedző: Mundi Viktor.

HFC: Deczki – Orosz M., Hunya, Povázsai, Zabari (Antman, a szünetben) – Hegedűs M. (Schildkraut, a szünetben) – Pesuth (Erhardt D., 84.), Szabó P., Tapiska (Bata K., a szünetben), Barta (Kenderesi, 84.) – Irmes. Vezetőedző: Antal Krisztián.

Gólszerzők: Tóth Á. (40.), ill. Irmes (23., 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában