Női vízilabda OB I.

2022.12.04. 16:22

Jobban játszott a Szeged, de nem nyert

Fejlődött a szezon eleje óta a szegedi női vízilabdacsapat, de az első bajnoki siker még várat magára. Varga Tamás tanítványai a III. kerületi TVE-től szenvedtek 13–10-es vereséget a Tiszavirág Sportuszodában. A Szeged SZTE szombaton 17 órától Tatabányán zárja az évet.

B.D.

Fotó: Török János

– Jobb volt a Szeged – összegzett először röviden a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vendégek mestere, Lukács Dénes. 

Bár a III. kerületi TVE kezdte jobban a találkozót, 4–1-re is vezetett, felállt a Szeged és a harmadik negyed derekára ledolgozta a hátrányát. Ekkor még a vezetést is átvették a hazaiak, miután Pádár Boglárka értékesített egy emberelőnyt. 

Kérészéletű volt az előnyt, a negyedik negyed elején 10–10-ről három találattal bebiztosította győzelmét a kupa-elődöntőbe először bejutott vendégcsapat. 

Varga Tamás: – Nem gondoltam, hogy ennyire szoros mérkőzést tudunk játszani végig a III. kerülettel, gratulálok a vendégeknek a győzelemhez, mert jó csapat. Nem csodálkozom rajta, hogy kisebb hullámvölgy volt a játékukban, hiszen a magyar kupa-elődöntőbe bejutás után ez természetes, amekkora sikert elértek, valamint betegségek is sújtották a játékosaikat. Megpróbáltunk ezzel élni, egyszer át tudtuk venni a vezetést, ami óriási dolog, de a találkozó nyolcvan százalékába ők domináltak. Ha így teljesítettünk volna Győrben, akkor már meglenne az első győzelmünk, de nincs baj, a kapott gólok számán viszont picit finomítanunk kell a jövőben. A támadásainkkal elégedett vagyok, csapatként jól funkcionáltunk. Készülünk a Tatabánya elleni nagyon fontos mérkőzésünkre. 

Szeged SZTE–III. kerületi TVE 10–13 (1–4, 4–2, 4–4, 1–3) 
Női vízilabda OB I., 6. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 35 néző. Vezette: Pásztor, Ádám F. 
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K., Lendvai 4, Tátrai, Ráski 3, Bocskay, Pádár 2. Csere: Pap, Szabó J., Kenéz 1. Vezetőedző: Varga Tamás. 
III. kerületi TVE: Torkos – Brezovszki 6, Keresztes, Veresné, Hnatyszyn 1, Kudella 3, Gyöngyössy 1. Csere: Kiss, Zöld, Koltay, Hajdú 2, Gasparics. Vezetőedző: Lukács Dénes. 
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 8/5. 
Ötméteresből: 1/0, ill. 3/3. 
Kipontozódott: Lendvai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában