A labdarúgó NB II.-ben

2022.12.04. 17:16

Kár a kihagyott 11-esért és a hibáért: Szeged–Nyíregyháza 1–1

A labdarúgó NB II. 19. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban a Nyíregyháza együttesét fogadta, és vezetett, de kihagyott egy 11-est, valamint védekezésben elkövetett egy nagy hibát, így meg kellett elégednie a döntetlennel.

Mádi József

Kundrák Norbert ezúttal nem tudott sok veszélyt kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

A Nyíregyháza frissen kinevezett megbízott edzője, Lengyel Roland szegedi származásúként volt utánpótlás birkózóbajnok az SZVSE színeiben, majd utána lett belőle NB I.-es labdarúgó, később pedig edző. Most két meccsre kapott feladatot – egyelőre.

A találkozó kezdőrúgását a forráskúti származású, 10-szeres válogatott Ádám Martin végezte el, miközben a szegedi ultrák is hangoltak – visszatértek tehát a nézőtérre. 

Már az ötödik percben vezethetett volna a Szeged, ám a Papp Áron buktatásáért megítélt büntetőből Bíró Bence a bal oldali kapufára lőtte a labdát. A mezőnyben szépen kombináltak a hazaiak, és ennek eredményeként Bíró B. megint lövőhelyzethez jutott, de a bal oldali kapufa mellé tüzelt a 16-oson belülről. A következő két szegedi lehetőség Gajdos Zsolt előtt adódott, de az elsőnél Fejér Csongor védett, a másodiknál pedig pár centit tévedett, amikor a jobb kapufánál hagyta el a labda a pályát.

A szegedi fölény a 30. percben érett góllá, amikor Szakály Dénes beadása után a saját nevelésű Papp Á. csúsztatta a labdát a bal alsó sarokba, 1–0. 

Az első nyíregyházi próbálkozásra a 35. percig kellett várni, amikor Pataki Bence lőtt fölé – ebből is látszódott, hogy mekkora volt a szegedi fölény. Nyugodtan mondhatjuk, remek első félidőt produkált a szegedi alakulat.

A második játékrész is a szegediek szája íze szerint alakult, hiszen Bíró B kétszer, Gajdos egyszer veszélyeztette a hazai kaput – majd a semmiből jött az egyenlítés. Szilágyi Zoltán hibázott, Ramos Myke önzetlen volt a 16-oson belül, az éppen csak beállt Pantovics Nikola pedig könnyen lőtt a hálóba, 1–1.

A hajrában mindkét oldalon volt esély a győztes gól megszerzésére, de mind Fejér, mind Takács János nagyokat védett.

Alekszandar Sztevanovics:Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk, és sajnálom, hogy kihagytuk a 11-est, de folytattuk a domináns játékot, és vezetést szereztünk. Ám kihagytunk pár helyzetet, elkövettünk olyan hibákat, amit nem tudok igazán hova tenni. Egy pontot tartottunk itthon, ami lehetett volna három, de akár nulla is.  

SZEGED-CSANÁD GA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Erdős József (Buzás Balázs, Nagy Viktor).
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Simon Á., 75.) – Papp Á., Gajdos, Kundrák (Kővári, 75.) – Bíró B. (Haruna, 64.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B., Szokol, Gengeliczki, Deutsch B. – Sigér Á. (Gresó, 67.), Csősz (Márkus, 67.) – Pekár (Oláh B., 80.), Pataki B., Ramos (Kovács A., 80.) – Adamcsek (Pantovics, 63.). Megbízott edző: Lengyel Roland.
Gólszerző: Papp Á. (30.), ill. Pantovics (66.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában