Férfi kézilabda

2022.12.28. 15:46

Megvan, mikor kezdi az OTP-Bank Pick Szeged a felkészülést a tavaszi szezonra

Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának azon játékosai, akik a januári lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságra készülnek válogatottjaikkal, már munkába álltak. Kivétel ez alól Mirko Alilovic, Mario Sostaric, Kent Robin Tönnesen, Matej Gaber, Luka Stepancic és Luka Krivokapics, így ők január 9-én a Pick Arénában kezdik meg a munkát.

Becsei Dávid

Kent Robin Tönnesen kihagyja a világbajnokságot, így Szegeden készül majd januárban.

Fotó: Karnok Csaba

Ismét népes kontingens képviselheti majd a világeseményen városunkat, egyelőre viszont még a szövetségi kapitányok a szűkített utazó kereteket többnyire nem jelölték ki. A januárt Szegeden töltő kézilabdázókra sem vár majd könnyű feladat, hiszen a kis létszám miatt többnyire a konditeremben pakolnak majd gőzerővel. A változatos feladatokról Szlobodan Acsimov erőnléti edző gondoskodik majd. 

A magyar válogatott edzőtáborában öten vannak ott Szegedről: Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Szita Zoltán és Bodó Richárd. 

A hullámzó őszt szépen zárták a szegediek, hiszen a bajnokságban csak Veszprémben szenvedtek el egy összességében vállalható vereséget, míg a Bajnokok Ligájában az ötödik helyről nyolc ponttal várják a tavaszi folytatást. Nem lesz könnyű megtartaniuk ezt a pozíciót, hiszen hátralévő négy meccsükön Aalborgba és Barcelonába utaznak, míg a THW Kielt és a Nantes-ot fogadják. 

A visszatérőkre februárban hat mérkőzés is vár majd, rögtön az első harmadikán a bajnokságban. A Bl-csoportkör egyik legfontosabb tavaszi csatáját kilencedikén Aalborgban játsszák a Pastor-tanítványok. Egy budakalászi bajnoki után először tizenhatodik lép pályára a Pick itthon, rögtön egy sztárcsapat, a német THW Kiel ellen. Huszonkettedikén Barcelonában lesz jelenésük Bombacéknak, míg 2023 második hónapját huszonötödikén Balatonfüreden zárják majd. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában