Szlovéniában

2022.12.21. 13:46

Szaszák első lett

A szegedi Szaszák Balázs (sárga felsőben) Ljubljanában első lett.

Fotó: SZTE VK

Az SZTE Vívó Klub fiatalja, Szaszák Balázs két nemzetközi viadalon is indult a közelmúltban: Olaszországban, Bresciában az U14-es korosztályban 97 induló közöttük 8. helyezést ért el, majd következett a szlovéniai Ljubljanában szintén egy U14-es korosztályú viadal, amelyen az első helyet szerezte meg.

Az utánpótlás vívósport az SZTE VK fő csapásvonala, így komoly várakozások előzték meg a kadett tőrvívó magyar bajnokságot. Az SZTE VK hat férfi és egy női versenyzővel képviseltette magát ennek a korosztálynak a legrangosabb hazai versenyén. A sok komoly küzdelem után végül Nagy Huba az előkelő 3. helyen végzett a 62 férfi indulóból, így a szegediek nem maradtak érem nélkül. A többi versenyző az alábbi helyeket érte el: 19. Zsögön Andor, 28. Szögi-Nagy Tamás, 32. Kerekes András, 56. Szabó Benedek.

Az egyetlen szegedi női versenyző, Nina Van Leeuwen a 25. helyen zárt az 52 indulóból.

A következő versenynapon a férfi kadett csapatversenyen 13 csapat indult. A szegediek az FTC II. csapatát magabiztosan legyőzve a 8 közé jutottak, ahonnan az elődöntőbe kerülésért a Ludovika csapatát győzték le 45:44 arányban. A döntőbe jutást a BHSE csapata akadályozta meg, amely ezután meg is nyerte az egész versenyt, míg az SZTE VK Zsögön Andor, Nagy Huba, Kerekes András, Zsögön Zétény összeállításban a negyedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában