Többszörös motiváció

2022.12.30. 15:30

Szegediekkel készül a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságra

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában kezdte meg a felkészülést öt OTP Bank-Pick Szeged-játékossal a keretében a januári világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

B.D.

Bodó Richárd (balról jobbra), Rosta Miklós, Mikler Roland, Szita Zoltán és Bánhidi Bence.

Forrás: az OTP Bank-Pick Szeged Facebook-oldala

Chema Rodríguez szövetségi kapitány és szakmai stábja húsz játékossal dolgozik együtt jelenleg. A vb-re tizennyolc játékost lehet nevezni, míg a meccskeretekbe tizenhatot. A szegedi klubot Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Bodó Richárd és Szita Zoltán képvisel a magyar nemzeti együttes edzőtáborában. 

– Egyéni kondicionális edzésprogrammal kezdték meg a játékosok a vb-felkészülést a bajnoki-, illetve európai kupamérkőzések december közepi zárását követően. Szerencsére az előzetesen behívott játékosok közül mindenki itt tud lenni velünk Telkiben. Teljes erőnkkel a vb-re fókuszálunk, nagyon jól dolgoznak a fiúk. Többszörözött motivációval készülünk, hiszen a világbajnokság nagyon fontos verseny, ráadásul az olimpia szempontjából is kiemelkedő a jelentősége, ezen felül nagyon szeretnénk kijavítani a legutóbbi Európa-bajnoki szereplésünket is – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Chema. 

Magyarország számára 2023. január 12-én kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság, a svédországi Kristianstadban Dél-Korea lesz az ellenfél, majd 14-én Izland, 16-án Portugália. A tornát megelőzően két felkészülési mérkőzést játszik a válogatottunk. Január 5-én Szlovénia vendége lesz a Chema-csapat Ljutomerben, majd hetedikén Nagykanizsán jön a „visszavágó”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában