Szeged

2022.12.10. 19:54

Szenvedett a Pick Szeged a Csurgó ellen - Fotók

Váratlanul eltűnt az eredményjelzőről a Pick Szeged kilencgólos előnye, így a második félidő végén akár még pontot is rabolhatott volna a Csurgó a Pick Arénából. A rutinos Bombac esze azonban a helyén volt, fontos találatának köszönhetően 34–32-re győzött az ötszörös magyar bajnok.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Szombat esti zápor a Pick Arénában és azon kívül. Szakadó esőben érkeztek a szurkolók, majd a meccs kezdete előtt plüsszápor „áztatta” a küzdőteret. Az ajándékokat a Magyar Református Szeretet Szolgálatnak és az Ágota Alapítványnak juttatja el a klub. Itt még nem ért véget a zápor, ugyanis remekül kezdett a Pick Szeged. Visszatért térdműtétje után a pályára Mikler Roland, akinek a védéseit követően rendre könnyű gólokat szerezhettek a hazaiak. Frimmel járt ebben az élen, 8–2-nél a kilencedik percben már ötször talált be a vendégek kapujába.

A magabiztos előny tudatában hamar a rotáció sorsára jutottak a pályán lévők. Juan Carlos Pastor alig negyedóra játékot követően Mikleren és Radivojevicsen kívül mindenkinek pihenőt szavazott. Ekkor 12–5-öt mutatott az eredményjelző.

Gyermekek hangja is bejárta a Pick Arénát, miközben záporoztak a Garciandía- és Rosta-gólok. Rengeteg fiatal jött ki a szüleivel, hiszen a hazaiak korábban rajzpályázatot hirdettek, aminek szünetben tartották meg az eredményhirdetését.

A második félidő hatgólos különbségről, 20–14-ről kezdődhetett. A 47. percre gyakorlatilag elfogyott a szegedi előny (26–25). Éles, tétmérkőzés kerekedett a már megnyertnek hitt bajnokiból. Egyenlítenie viszont egyszer sem sikerült a vendégeknek, egy-kétgólos különbségen mozgott az eredmény. Ötvennyolc másodperccel a vége előtt 33–32-re vezetett a Pick, de Bombac higgadt csele után lőtt góljával bebiztosította győzelmét a Szeged.

Szerdán 18.45-től jön az év utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzése Elverumban, majd szombaton Komlón zár a bajnokságban az OTP Bank-Pick Szeged.

Juan Carlos Pastor, Baranyai Norbert, Bodó Richárd és Borsos Tamás meccs utáni nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el.

OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK 34–32 (20–14)
Férfi kézilabda NB I., 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER– Radivojevics 1, Tönnesen, Bombac 1, Bánhidi 5, BODÓ 8, Frimmel 6/2. Csere: Alilovic (kapus), Rosta 5, Gaber, Martins 1, GARCIANDÍA 7, Mackovsek, Szita. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgói KK: Holló – Tóth Á. 1, Markez 6/5, Vasvári, Gábor M. 2, Szeitl E., KRSZMANCSICS 6. Csere: Füstös (kapus), Spruk 1, Krecic 3, Rotim 2, Skol 1, Bazsó 2, Borsos 2, SZEITL L. 3, Gebhardt 3. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Hétméteres: 2/2, ill. 7/5.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában