Helyi sport

2022.12.06. 14:00

Szerdán újabb hazai meccs vár a Naturtex-SZTE-Szedeákra

Két Vas megyei csapattal találkozik a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a héten: előbb szerdán 18 órától az edzőváltáson átesett Egis Körmend érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Vajgely Pál

Bognár Kristóféknak feszes védekezésre lesz szükségük a Körmend ellen is.

Fotó: Török János

Nincs sok idő a sajnálkozásra – ezt emelte ki a pénteki, Szolnok elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón is Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője. Csapata ugyanis holnap 18 órától már ismét bajnokin lép pályára az újszegedi sportcsarnokban, az ellenfél pedig a tavalyi bajnoki ezüstérmes, a Körmend lesz.Az a Körmend, amely szombaton meglepően sima vereséget szenvedett a Debrecen otthonában. A 90–72-es végeredménnyel zárult meccset követően a körmendieket eddig irányító Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző felajánlotta a lemondását, amelyet a klub vezetése el is fogadott. Szerdán így már az utódja, Kocsis Tamás irányítja a Körmendet, amely eddig nyolc bajnokijából ötöt nyert meg, és hármat veszített el. A vasi csapat a FIBA Europe Cup csoportkörében is szerepelt idén, ahol mind a hat csoportmérkőzését elveszítette. 

A Szolnok ellen ugyan akadtak jó pillanatai a Szedeáknak, de a kulcspillanatokban rendre hibázott a csapat, a Szolnok pe­­dig olyan hárompontosokat értékesített, amely mentálisan is nagyon sokat jelentett a pénteki meccs kimenetelét illetően. Sokkal könnyebb dolga várhatóan a Körmend ellen sem lesz Bognár Kristóféknak, de a középmezőnyhöz való felzárkózás ér­­dekében hazai pályán kimondottan fontos lenne a győzelem. Ehhez persze jobb játék is kell, mert a Szolnok ellen ismét gondjai voltak az eladott labdákkal a Szedeáknak, amely 16 támadását is labdaeladással zárta, nem mellesleg pedig csak öt gól- passzt osztott ki – ilyen mutatókkal még az idényben gyengébb formát mutató Körmend ellen is nehéz lesz a győzelem. 

Vasi hét vár egyébként a Na­turtexre, amely négy nap alatt a tavalyi bajnoki döntő két résztvevőjével találkozik. A szerdai meccset követően szombaton ugyanis a Falco vendégei lesznek a Tisza-partiak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában