Helyi sport

2022.12.16. 08:00

Szombaton még Újszegeden játszik a Naturtex-SZTE-Szedeák

Idén utoljára lép pályára az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton még a megszokott otthonában fogadja a Paksot. A holnapi meccs a jótékonyságról is szól.

A fehérmezes szegediek hazai közönség előtt javíthatnak.

Fotó: Karnok Csaba

Még Újszegeden készül és játszik a Naturtex-SZTE-Szedeák: a sok csatát megélt létesítményt ugyanakkor december 19-től bezárják, így a szegedi kosarasoknak is költözniük kell. Simándi Árpád tanítványai így hétfőtől már a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában készülnek, és itt is fogadják majd december 30-án a Zalaegerszeget.

Addig azonban még egy kihívás vár a szegediekre, hiszen holnap az Atomerőmű SE érkezik Újszegedre. A paksiakkal a nyári felkészülési időszakban többször is találkozott a Szedeák, idehaza egy edzőmeccsen ritkán tapasztalható hangulatú találkozón Bognár Kristóf triplájával tudott győzni.

Négymeccses vereség-szériában vannak a Tisza-partiak, igaz, az elmúlt három mérkőzésen a honi kosárlabdázás három fellegvárával találkoztak: a Szolnok–Körmend–Falco hármas ellen pedig sokan elvéreznek idén is. Ami viszont bosszantó, hogy a két Vas megyei csapat ellenében abszolút meglehetett volna az esélye a bravúrra is a Naturtexnek, viszont ahogy a Körmend ellen, úgy legutóbb Szombathelyen sem tudott élni ezzel az eséllyel.

Márpedig a Paks a tavalyi évet követően az idei szezonra átalakulva komolyabb célokat tűzött ki magának. A Csirke Ferenc által vezetett Tolna megyeiek hat győzelemmel és öt vereséggel állnak, és egy találkozót leszámítva az éles végjátékokból eddig rendre jól jöttek ki. Legutóbb a Zalaegerszeget egyetlen ponttal, 99–98-ra győzte le az ASE. A Szedeáknak viszont ezzel akad gondja idén: a kilenc elveszített meccs közül ötön is öt,vagy annál kevesebb ponton múlott a szegediek sikere, nem beszélve a fehérvári vereségről, ahol 40 másodperccel a vége előtt még 9 ponttal vezetett, végül azonban hosszabbítást követően kikapott a csapat.

A végjátékok tehát idén nem kedveznek a Szedeáknak, márpedig ebben a bajnokságban ritka az olyan mérkőzés, amely eldőlne a negyedik negyed előtt. Jelenleg a 12. helyen áll a tabellán a szegedi csapat, a felzárkózás megkezdéséhez pedig elengedhetetlen lenne egy szombati győzelem.

A szombati meccsen a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen gyűjtést szervez a rászorulók számára a Naturtex-SZTE-Szedeák. A csarnokba belépve a szurkolók leadhatják adományaikat, a szervezők tartós élelmiszereket, játékokat, gyermekkönyveket és színezőket várnak, amellyel igyekeznek szebbé varázsolni az ünnepeket a nehéz helyzetben lévő családok számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában