Helyi sport

2022.12.07. 13:00

Vakbélműtét után versenyzett a vb-n Mocsári Bence

Hathetes kényszerpihenőt követően is szép eredményt ért el az Abu-Dhabiban megrendezett paratriatlon-világbajnokságon Mocsári Bence: a makói sportoló a 11. helyen fejezte be a vb-t.

Vajgely Pál

A 2023-as év a paralimpiai kvalifikációról szól majd Mocsári Bence számára is.

Fotó: World Thriatlon Games

Vakbélműtét húzta keresztül Mocsári Bence számításait. A parasportoló ugyanis egész évben a november végi világbajnokságra készült, viszont a betegség miatt hat hetet volt kénytelen kihagyni a felkészülésből. Ezek után óriási eredmény, hogy a 11. helyen végzett az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett vb-n.– Három hetet tudtam ké­szülni, ennek tükrében ez cso­­dás eredmény. Az úszás meglepően jól ment, a hat hét alatt próbáltam egy-két erősítő gyakorlatot végezni, amit a testem engedett, ez főleg karra ment, ez látszódott az úszáson. A futásban, az állóképességben viszont elfogytam. Legutóbb 2015-ben hagytam ki hat hetet, hiszen általában három hetet, vagy egy hónapot kaptam, ráadásul ez nem is pihenő, hanem gyógyulás volt. Összességében úgy érzem, jól helyt tudtam állni – összegzett lapunknak Mocsári Bence. 

– Nagyon izgalmas volt a világbajnokság, az Emírségekben erre odafigyelnek, hogy egyre több sportot vonzzanak be az országba. Olyan, mintha egy nagy üres terület állna a rendelkezésükre, és ezt beépítik mindennel. Kiváló hangulat volt, és meglepően elfogadóak voltak a házigazdák, jó volt a szervezés is. Minden úgy zajlott, ahogy előre mondták. Este 20-25, napközben pedig 30 fok várt ránk, mindez november vé­­gén – mondta a körülmények­ről Mocsári Bence. 

A makói parasportoló kitért rá, úgy érzi, ha a formája rendben van, akkor negyedik–hatodik helyen végezhetett volna. A mezőny ezt az évet még pihenőként fogta fel, hiszen 2023-ban kezdődik a kvalifikáció a paralimpiára, ez a vb pedig a versenyszezon végén volt. 

– A szervezetem nagyjából rendbe jött, a verseny után ugyan nagyon fájt a hasam, de másnapra ez elmúlt. Az edzéseket nem hagyjuk abba, ameddig lehet, addig úszunk és alapozunk, aztán majd látjuk a folytatást – zárta Mocsári Bence. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában