Helyi sport

2022.12.30. 22:03

Végig üldözte, de nem érte utol a ZTE-t a Naturtex-SZTE-Szedeák - Galéria

Hiába küzdött, tízpontos hátránya után nem tudott igazán közel kerülni ellenfeléhez a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely így vereséggel zárta a 2022-es évet.

Vajgely Pál

Desmond Washigtonék nagyot küzdöttek a ZTE ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Két légiósa, Milics Sztarovlah és Tyler Roberson nélkül fogadta a Zalaegerszeget a Naturtex-­SZTE-Szedeák – immáron a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában, a drukkerek remek hangulatot teremtettek az új helyszínen is. Washington tempója nyitotta a meccset, ezt követően viszont a vendégek irányították a játékot. Kovács, majd Washington dobásaival ugyan utolérte ellenfelét a Szedeák, de a zalaiak nagyon vigyáztak a labdára az első félidőben, csupán háromszor adták el azt. A félidőt éppen egy eladott labda zárta, Washington passzát lefülelték, és még Osztojics be is tudta fejezni, így ezzel alakult ki először két számjegyű különbség, 36-46.A harmadik negyedben amikor igazán közel kerülhetett volna a ZTE-hez a Szedeák, rendre jött egy hiba, így továbbra is tízpontos hátrányban voltak a szegediek. Filipovics pontjaival ugyan benézett tízen belülre a Naturtex, de Zsíros négy pontjával ismét kezdődhetett elölről a felzárkózás. 

Filipovics lépett elő a negyedik negyed elején is, közel járt a dupla duplához is a magas­ember, amikor újabb kosara után hét pontra jött fel a Szedeák. 58-65 után azonban jött a korábbi szegedi, Keller Iván, és két hármasával csillapította a kedélyeket. O’Reilly ziccere után 12 ponttal ment a ZTE, amikor időt kért Simándi Árpád. 

A zalaiak amerikaija bedobott egy triplát, amihez Keller is csatlakozott, közel 50%-kal dobott kintről a vendégcsapat, így bő három perccel a vége előtt már 16 pontos hátrányban volt a Szedeák. Innen már nem jöttek vissza Kerpel-Fronius Balázsék, így zsinórban hetedik mérkőzésüket is elveszítették, és vereséggel zárták a 2022-es évet. 

 

Simándi Árpád: – Megérdemelten nyert a ZTE! A jelenlegi helyzetben jobb csapat, mint mi, végig kontrollálták a mérkőzést. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy felzárkózzunk, ez sajnos nem sikerült. Amikor lett volna esélyünk még közelebb lépni, akkor olyan hibát vétettünk, ami ezen a szinten nem fér bele. Több sebből vérzünk, két kulcsjátékosunkat nélkülöztük. Várjuk vissza a sérültjeinket, remélem, minél hamarabb teljes kerettel tudunk majd dolgozni és meccseket játszani. Köszönöm a szegedi közönségnek hogy megtöltötték az új csarnokunkat és jó hangulatot teremtettek, boldogabb új évet kívánok mindenkinek!

Stefan Filipovics: – Gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez! Elengedtük őket tíz pontra, innentől hátrányban játszottunk. Apróbb hibákat követtünk el, amiből ők könnyű kosarakat szereztek és jól is dobtak ma. Küzdöttünk, megtettünk, amit tudtunk, de nem tudtunk visszajönni.
 

Naturtex-SZTE-Szedeák–ZTE 76-92 (22-25, 14-21, 15-14, 25-32)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 14. forduló. 
Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1000 néző. 
Vezette: Győrffy, Fodor, Rácz. 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 19/9, Polányi, Person 17/9, Kovács Á. 8, Bognár 7. Csere: FILIPOVICS 21, Balogh, Mayer 2. 
Vezetőedző: Simándi Árpád. 
Zalaegerszeg: Trice 6/6, O’Reilly 11/3, Polster 10/6, SMITH 18/3, 
OSZTOJICS 13. 
Csere: Zsíros 6, Keller 14/12, Rakicsevics 9/9, Makkos, Csuti 2, Szalay, Simó 3/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. 
Kipontozódott: Filipovics (37.). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában