Férfi kézilabda

2023.01.02. 13:54

A Pick Szeged jobbszélsőjét francia sztárcsapattal hozták hírbe

Szerbiai információkra hivatkozva az északmacedón 24rakomet.mk portál azt írja, hogy a szezon végén a francia Montpellier-be igazolhat Szegedről Bogdan Radivojevics, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója.

B.D.

Bogdan Radivojevics 24 gólt lőtt a Bajnokok Ligája idei kiírásában eddig, míg az NB I.-ben 48 találatnál jár.

Fotó: Kuklis István – archív

Az átigazolási pletykákban mindig jól informált RT Handball közösségi oldalára hivatkozva a 24rakomet.mk azt írja, hogy a Szeged szerb válogatott jobbszélsője távozik a Picktől a szezon végén, és a francia Montpellier-ben folytatja a pályafutását.

A 29 éves Radivojevics negyedik szezonját tölti Magyarországon, miután 2019-ben igazolt Szegedre. Ami a szerb játékossal hírbe hozott csapatot illeti, a Montpellier-nek jelenleg egyetlen kézilabdázója van a jobbszélső pozíciójában a francia válogatott Yanis Lenne személyében, Valentin Porte-ra többnyire jobbátlövőként számít Patrice Canayer vezetőedző. Montpellier felnőtt keretéhez tartozik a magyar utánpótlás válogatott Terjék Roland is, azonban a 18 éves tehetség a felnőttcsapatban még nem mutatkozott be, ugyanakkor a magyar felnőttválogatott 35-ös vb-névsorába már kapott meghívót, akárcsak Nagy Martin.

A Montpellier a francia bajnokság 2022–2023-as idényében tizenöt forduló után vezeti a tabellát. Huszonhat pontot gyűjtött, akárcsak az a Paris Saint-Germain, amelyet december derekán 31–30-ra legyőzött otthon. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Montpellier egy csoportban szerepel idén a Fejér-B.Á.L. Veszprémmel az Európa-ligában. A franciák vezetik az A jelű hatost, eddigi hat mérkőzésüket mind megnyerték. A csapat keretének tagja az egykori szegedi irányító, Stas Skube is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában