Férfi kézilabda

2023.01.27. 12:51

A Pick Szegednél már foglalkozhatnak a THW Kiellel

Bár még csak most jön a világbajnokság legfontosabb hétvégéje – amikor az érmek találnak gazdára –, a Pick Arénában már népes társaság készül a tavaszi folytatásra. Az OTP Bank-Pick Szeged első 2023-as hazai mérkőzésén megismétlődik az arénaavató találkozója a német THW Kiel ellen február 16-án.

Becsei Dávid

Luka Stepancicutoljára 2021. február hatodikán lépett pályára tétmérkőzésen. Akkor a Paris Saint-Germain ellen szenvedett lábsérülést az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Hét szegedi kézilabdázó válogatottja még versenyben van a világbajnokság hajrájában. Imanol Garciandía biztosan éremért játszhat a spanyol válogatottal, ők az elődöntőben ma 18 órától a negyeddöntőben Magyarországot legyőző Dániával találkoznak. A magyar válogatott ellenfele az a norvég együttes lesz, amelynek balszélsője a Pick játékosa, Alexander Blonz. A néhány napja a dán bajnokkal hírbe hozott Blonz az 5–8. helyért nézhet farkasszemet Mikler Rolanddal, Bánhidi Bence, Rosta Miklóssal, Szita Zoltánnal és Bodó Richárddal ma 18 órától. A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti. 

Tegnap, vagyis csütörtök óta már Szegeden készül Bogdan Radivojevics, Miguel Martins, Dean Bombac, Matej Gaber és Borut Mackovsek. Szlovénia a tizedik, Szerbia a tizenegyedik, Portugália pedig a tizenharmadik helyen végzett a világbajnokágon, ahol összesen tizenkét OTP Bank-Pick Szeged-játékos lépett pályára. 

Jó hír a szegedi szurkolók számára, hosszú ideig sérülés miatt rehabilitáló Luka Stepancic is a társakkal edz, már a labdás tréningeken is részt vesz a horvát jobbátlövő. 

Az OTP Bank-Pick Szeged tavaszi felemelkedését pozitívan befolyásolhatja Luka Stepancic (a labdával) visszatérése.
Fotós: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A még vébén érdekelt játékosok a jövő hét elején térhetnek majd vissza Szegedre. Sok pihenő nem jut nekik, hiszen február 3-án, pénteken Abonyban már bajnokin lép pályára a Pick Szeged. Bizonyára ezen a találkozón azért még kevesebb szerepet kaphat majd az a hét játékos, akik még távol vannak a csapattól. 

Február 9-én Dániában, az Aalborg otthonában lesz jelentése Juan Carlos Pastor tanítványai a Bajnokok Ligájában először, majd 11-én Budakalászon lépnek pályára. Néhány nap és lélegzetvételnyi szünet után jön az első hazai meccs, február 16-án 18.45-től a német THW Kiel ellen a Pick Arénában. Erre a meccsre a klub közlése szerint már nagyjából 4 ezer jegy gazdára talált. 

Jól ismerik a szegedi szurkolók a kieli csapatot, hiszen évről évre megjelenik Szegeden, csoportmérkőzésen és a kieséses szakaszban is összecsapott a közelmúltban a két csapat. A legemlékezetesebb mérkőzés mégis az arénaaavató 2021. december 9-ről, amikor a Pick végig vezetve 30–26-ra legyőzte a német sztárcsapatot. 

Ha már világbajnokság és Kiel: ezt a csapatot tizen képviselték összesen az olimpiai kvalifikációs vébén.

A Bajnokok Ligája B csoportjának a tabelláján a Kiel a negyedik tíz ponttal, míg ötödik a Szeged nyolccal, hatodik az Aalborg héttel. A BL góllövőlistáját a PSG lengyel válogatott beállója, Kamil Syprzak vezeti 71 találattal. A legeredményesebb szegedi 33 góllal Mario Sostaric, a Kiel házi gólkirálya pedig 37-37 találattal Nikola Bilyk és Niclas Ekberg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában