Férfi vízilabda OB I.

2023.01.27. 16:55

A szegedi kapus elárulta titkát 75%-os védési hatékonyságának

Evés közben jön meg az étvágy – akár ezt is mondhatta volna a Szolnok elleni szegedi sikerből a részét kilenc védéssel kiszedő kapus, Molnár Dávid. Úgy fogalmazott ugyanis, a plusz tüzet megtartva holnap a BVSC ellen győzni szeretnének holnap 17 órától.

Becsei Dávid

Molnár Dávid (piros sapkában) kilenc védést mutatott be a Szolnok ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Óriási győzelmet aratott a férfi vízilabda OB I. előző fordulójában a Szegedi VE. Az eltiltását töltő Kiss Csaba vezetőedző nélkül, Barna Tamás irányításával 9–8-ra győzték le a Szolnokot a Tiszavirág Sportuszodában. 

– Nagy kő esett le a szívemről – kezdte visszaemlékezését a mérkőzésre Molnár Dávid, a szegediek kapusa. – Óriási volt megélni ezt a győzelmet, a sípszó után negatív és pozitív élmények egyaránt kiszakadtak belőlünk. A KSI, a Kaposvár, az Eger és a Miskolc elleni mérkőzéseink nem úgy sikerültek korábban, ahogy elterveztük. Most sem játszottunk hiba nélkül, de az akaratunk túllendített bennünket mindenen. Olyan akarattal vízilabdáztunk, amilyet az elmúlt másfél évben nem tapasztaltam – jegyezte meg. 

A szegedi kapusok felezték a Szolnok elleni találkozó játékidejét. Kovács Kristóf kezdett, majd a harmadik és negyedik negyedben Molnár gyakorlatilag „befalazta” a kaput.

 – Szerencsére jólment a védés, ha nem tudtam volna ekkora pozitív energiát hozni a játékba, biztosan nem maradok végig a kapuban – utalt ezzel a saját teljesítményére. Tizenkét lövésből kilencet hárított a szövetség hivatalos statisztikája szerint, így hetvenöt százalékos védési hatékonysággal zárta a győztes meccset. 

Nagyon finom volt az ebéd, anyósomnál ebédeltem a meccs előtt 

– válaszolta nevetve arra a kérdésünkre, hogy mi volt a titka a nagyszerű teljesítményének. Úgy fogalmazott, természetesen kivideózta a szolnoki játékosokat, de nem szeret ezekre az emlékekre hagyatkozni, pláne nem egy meccs utolsó perceiben. 

– Megmutattuk, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb, valamint, hogy mit tudunk. Az Eger és a Miskolc ellen sem védekeztünk rosszul, inkább támadásban nem jött az a plusz, ami győzelmet jelenthetett volna – magyarázta. 

 

Szombaton 17 órától újabb hazai mérkőzést játszik a férfi OB I.-ben a Szegedi VE. A hetedik helyen álló, tizenhat pontos BVSC-t látják vendégül. 

 

– A Szolnok ellen felfedezett plusz tüzet megtartva változatlannak kell lennie a célunknak. Nem nyugodhatunk meg, itthon kell tartanunk a három pontot a BVSC-vel szemben is. Eléggé hullámzó teljesítményt mutattak januárban, hiszen legyőzték a Honvédot, de döntetlent játszottak a Miskolccal. Felkészülünk mindenre és 120 százalékot teljesítve megyünk majd előre – fogadkozott Molnár Dávid, aki köszönetét fejezte ki a szurkolók felé. Jó érzéssel tölti el, hogy az ország egyik legszebb és legnépesebb uszodája a szegedi hétről hétre. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában