Férfi vízilabda OB I.

2023.01.27. 22:21

A Szentes vért izzadva ledolgozta négygólos hátrányát, de mégis kikapott

Borzalmas kezdés után 2–6-ról felállt, és 7–7-nél egyenlített a harmadik negyed derekán a Szentes otthon a Miskolc ellen, a végére viszont elfogytak a jó döntések támadásban. A vendégek 10–8-as győzelemmel vitték el a három pontot a férfi vízilabda OB I. 11. fordulójában.

Becsei Dávid

Élesebben kezdett a kék sapkás Miskolc, ezzel el is döntötték a három pont sorsát Szentesen.

Fotó: Vidovics Ferenc

Végre teljes keretére számíthatott Komlósi Péter, ugyanis felépült sérüléséből a szerb Uros Vasics és a csapatkapitány Fülöp Bence is. A másik oldal egyáltalán nem volt teljes, ugyanis több játékosuktól megváltak a miskolciak, így már Biros Benedekre sem számíthatott Vidumanszky László vezetőedző. Ő egyébként 2017 nyara és 2019 januárja között a szentesi OB I.-es női csapatot irányította. 

Huszonöt másodperc sem telt el a meccsből, máris egy Fülöp-bombagólnak örülhetett a népes hazai publikum. A folytatás már kevésbé volt ennyire imponáló szentesi részről. Ivan Gusarov sorozatban kétszer maradt le Krasznai Bendegúzról, amit utóbbi két átlövésgóllal köszönt meg. Két találatnál beragadt a Metalcom támadásban, miközben hátul a kapitány gyorsan összeszedett két hibát, a vendégek pedig elléptek 6–2-re. 

Hektikusan játszott a Szentes a második negyedben, de így is sikerült megfelezni a hátrányát, ráadásul még közelebb is kerülhetett volna ellenfeléhez, de két ötméteres kimaradt Fülöp és Hajdú révén. 

Úgy indult a harmadik negyed, ahogy kell hazai szempontból. Góllal (6–7), az egyenlítésért viszont vért kellett izzadni. Jött egy könnyű miskolci találat, így a záró nyolc perc 7–8-ról kezdődött. 

Csak az utolsó fél percben volt szentesi gól, így magabiztos vendégsiker született. Jövő szerdán jön a helyi rangadó, a holnap 17 órától a BVSC-t fogadó Szegedi VE érkezik Szentesre. 

Metalcom Szentes–Miskolc 8–10 (2–5, 3–2, 2–1, 1–2)
Férfi vízilabda OB I., 11. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Ercse. 
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 1, Hegedűs 2, Fülöp 1, Gusarov 2, Hajdú 1, Vismeg B. 1. Csere: Pethe, Vasics, Tapasztó, Bozó, Kürti-Szabó M., Chilkó. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Miskolc: Moravcsik – Krasznai 3, Nagy N., Böröczky, Tanczer 1, Várkonyi 2, Brkics 1. Csere: Smitula, Oltean 3, Gomes. Vezetőedző: Vidumanszky László. 
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 8/3. 
Ötméteresből: 2/0, ill. –. 
Kipontozódott: Pethe, Fülöp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában