Szegedi hírek

2023.01.20. 09:00

A visszavágás is fűtheti a Naturtex-SZTE-Szedeákot

Jön az új év első hazai mérkőzése a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata számára: Simándi Árpád tanítványai holnap 18 órától az Alba Fehérvárt fogadják a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában.

Vajgely Pál

Filipovicsék dobogón álló ellenfelet fogadnak szombaton.

Fotó: Karnok Csaba

2023-ban először láthatja a szegedi közönség a Naturtex-SZTE-Szedeákot, egyben pedig utoljára lép pályára a csapat a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában. A következő hazai, Kaposvár elleni meccset ugyanis már ismét az újszegedi sportcsarnokban játsszák Bognár Kristófék.

Na de vissza szombatra! Azt az Alba Fehérvárt fogadja ugyanis a Szedeák, amellyel szemben egy igazán emlékezetes mérkőzést játszott a két csapat szezonbeli első találkozása alkalmával. Október 15-én ugyanis 40 másodperccel a rendes játékidő vége előtt kilenc ponttal vezettek a Tisza-partiak, akik Tyler Roberson hiányában is közel álltak a győzelemhez – a végjátékban viszont nem sikerült a pontszerzés, az Alba kiegyenlített és hosszabbítás után nyert. Akár sorsfordítónak is tekinthető az a meccs, hiszen ha ott nyerni tudott volna a Naturtex, alakulhatott volna egészen másképp a szezonja.

Mindkét csapat vereségből érkezik erre a meccsre, az Alba elveszítette hazai veretlenségét a Zalaegerszeg ellenében, míg a Szedeáknak ugyan volt esélye a győzelemre Körmenden, nyolcpontos előnyéről nem tudta lezárni a mérkőzést.

– Csak néhány dologban kell változtatnunk a legutóbbi meccshez képest, amelyből építkezhetünk a szombati találkozóra is. Támadásban jól játszottunk, ezt kell megismételnünk, a védekezésünkön viszont javítani kell. Ha ez sikerül, biztos, hogy jó meccset játszunk – mondta Tyler Roberson, a Szedeák centere. 

A szombati meccsen bemutatkozhat a szegedi drukkereknek Kassim Nicholson, az amerikai légiós 23 ponttal és jó játékkal kezdte szegedi karrierjét. A fehérváriaknál is lehet debütáló, hiszen a szenegáli center, Cheikh Mbacke Diong első meccsét játszhatja az Albában.

A pénztár a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában egy órával a meccs kezdete előtt nyit, a felnőtt jegy 2000, a diák és a nyugdíjas belépő 1000 forintba kerül, és csak készpénzzel lehet fizetni

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában