Helyi sport

2023.01.08. 16:51

Békési győzelem a Sípmester Fesztiválon - Fotók

A szomszédba került a vándortrófea, miután Békés vármegye játékvezetői nyerték a Pick Arénában megrendezett 16. Sípmester Fesztivált. Vármegyénk játékvezetői számára a torna második napja hozta meg a győzelmeket.

Vajgely Pál

Békés vármegye másodjára nyerte meg a tornát.

Fotó: Gémes Sándor

Két napon át a labdarúgó játékvezetők uralták a Pick Arénát, akik többségében ezúttal nem sípot ragadtak, hanem futballcipőt húztak, hiszen a Sípmester Fesztiválon kispályás labdarúgásban mérik össze tudásukat. Szép megoldásokban, izgalmakban és természetesen jó hangulatban nem volt hiány: mint arra Kalmár László, a vármegyei játékvezetők elnöke kitért, bár akadtak ugyan piros lapok, hiszen ilyenkor a játékvezetők is máshogy állnak a meccsekhez, de rendkívül sportszerű környezetben zajlott le a 64 mérkőzés.

A négy ötös csoportban elkezdett küzdelem után eldőlt, hogy Csongrád-Csanád vármegye csapata az alsóházban folytathatja majd, miután ötödik helyen végzett. Vasárnapra megjöttek a győzelmek, először Jász-Nagykun-Szolnokot, majd Nógrádot győzték le a sporik, így a 17. helyen végeztek a tornán.

Ami a felsőházi küzdelmeket illeti, a címvédő Bács-Kiskunt legyőzve jutott el Békés a legjobb négyig, ahol Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Vas volt még érdekelt. A többiek sem maradtak játék nélkül, hiszen minden helyezésért játszottak a Pick Aréna osztott játékterén.

Mielőtt az érmekért csatáztak volna a csapatok, jött a gálameccs, ahol Szeged híres sportolói játszottak a vármegyei játékvezetői bizottság elnökeiből álló csapattal – végül egy barátságos 3–3 lett a vége az oldott hangulatú meccsnek.

Az elődöntőt simán vette Vas, Békés viszont egy szoros meccsen győzte le Győr-Moson-Sopront, így a két csapat a csoportkörben játszott 3–3-as döntetlent követően a fináléban is találkozott egymással. Itt hiába kezdett erősen Vas, csak kapufáig jutott, Békés viszont kíméletlenül kihasználta az adódó lehetőségeit, és háromgólos előnyt épített fel. Vas egy szépen megjátszott akció után jelezte, nem adja fel, de egy labdaszerzés után Hanyecz gurított az üresen maradt vasi kapuba, ezzel eldöntve a finálét. 

A torna legjobb játékosa a vasi Héra Csanád lett, a legsportszerűbb csapata pedig Tolna vármegye, miután egyetlen sárga lapot sem kaptak a meccseik alatt. Díjazták a születésnapos játékvezetőket is, az MLSZ Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója, Nógrádi Tibor pedig azt a jelenetet emelte ki, amikor a sérült baranyai játékost taps kíséretében távozott a pályáról – kiemelve ezzel a torna emelkedett hangulatát. Hanacsek Attila, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke is háláját fejezte ki a rendezést illetően Csongrád-Csanád vármegyének, egyúttal bejelentette, jövőre Veszprém vármegye ad otthont a játékvezetők szokásos évi tornájának.

 

Csongrád-Csanád vármegye eredményei, csoportkör: Vas–Csongrád-Csanád 4–0, gólszerzők: Pázsi (3), Héra. Csongrád-Csanád–Zala 3–3, gsz.: Migh (2), Maurer, ill. Molnár A. (2), Iványi. Csongrád-Csanád–Heves 1-1, gsz.: Migh, ill. Mencsik. Békés–Csongrád-Csanád 1-0, gsz.: Kató. Alsóház: Csongrád-Csanád–Jász-Nagykun-Szolnok 3–2 ,gsz.: Migh (3), ill. Medvegy, Ábel. A 17. helyért: Csongrád-Csanád–Nógrád 6-3, gsz.: Migh (3), Virág, Tihanyi (2), ill. Chikán, Kovács M. (2).

A 16. Sípmester Fesztivál végeredménye: 1. Békés. 2. Vas. 3. Hajdú-Bihar. 4. Győr-Moson-Sopron. 5. Pest. 6. Budapest. 7. Bács-Kiskun. 8. Fejér. 9. Szabolcs-Szatmár-Bereg. 10. Zala. 11. Borsod-Abaúj-Zemplén. 12. Baranya. 13. Somogy. 14. Heves. 15. Komárom-Esztergom. 16. Veszprém. 17. Csongrád-Csanád. 18. Nógrád. 19. Tolna. 20. Jász-Nagykun-Szolnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában