Helyi sport

2023.01.02. 15:02

Bővítene a keretét a folytatásra az UTC

Február elején már folytatódik a vármegyei I. osztályú bajnokság, így a téli szünet alatt érdeklődünk a liga csapatainál, hogyan zárták az őszt, és mit várnak a folytatásról. Kezdésként a telet sereghajtóként töltő UTC következik.

V. P.

Háromból két győzelmét is a Kertész utcában szerezte az UTC a vármegyei I. osztályban.

Fotó: Török János

Három győzelem és 13 vereség, azaz összesen 9 megszerzett pont a mérlege az UTC-nek a vármegyei I. osztály őszi idénye alatt. A csapat ugyan a nyitófordulóban legyőzte a Szentest, ám ezt követően zsinórban 11 mérkőzést veszített el. Az ősz végére sikerült a kozmetikázás, de a sereghajtó pozíciójából már nem tudott elmozdulni a csapat. A legtöbb kapott gól és a legrosszabb gólkülönbség egyaránt az UTC nevéhez fűződik, ugyanakkor az idény második felében már jóval szorosabb meccseket tudott játszani a csapat. Az idény első felében edzőváltáson is átesett a csapat, amelynek irányítását Miles Joshua vette át az addigi játékos-edzőtől, Szántó Dánieltől.

– Bár győzelemmel kezdtük a szezont, utána viszont sok gonddal küzdöttünk. Volt néhány meccs, ahol a szerencse is elpártolt tőlünk, ugyanakkor jól zártuk az őszt, hiszen nyertünk a HFC II. és a Deszk ellen is. Változtattunk a felállásunkon, és ez úgy tűnik, jól sült el – összegzett lapunknak az UTC játékos-edzője, Miles Joshua. 

Az UTC szezon közben kinevezett játékos-edzője kitért rá, január elején már munkába állnak, a téli szünet alatt pedig mindenképpen szeretnének igazolni, hiszen az ősz folyamán létszámbeli problémájuk is akadt. Jelenleg távozója nincs a csapatnak, így abban reménykednek, tavasszal bővebb létszámmal dolgozhatnak majd. A felkészülés tekintetében egyelőre egy Mórahalom elleni edzőmeccs tekinthető biztosnak, de a február 11-i bajnoki folytatás előtt három-négy további meccset mindenképpen játszanának az újszegediek. 

Ugyanakkor a csapat 2023-as rajtja nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a február 11-i nyitófordulóban az SZVSE-vel találkozik, majd az Algyő elleni meccset követően az őszi bajnok Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-höz utaznak a Kertész utcaiak. Ezt követően jönnek majd azok a meccsek, amelyek az UTC számára igazán fontosak lehetnek a későbbieket illetően. 

– Igen, kemény a tavaszi sorsolásunk eleje, viszont ez nem lehet hatással a felkészülésünkre. Nem félhetünk senkitől! Úgy megyünk bele ezekbe a meccsekbe, hogy szeretnénk csapatként fejlődni, ha pedig ez sikerül, akkor ez segíthet nekünk a későbbi mérkőzéseink során. Összességében bízom a csapatban, ha mentalitásban is tudunk változtatni, akkor biztosan jobbak leszünk tavasszal – zárta Miles Joshua. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában