Férfi kézilabda-világbajnokság

2023.01.12. 21:05

Chema ellentétesen értékelte a két félidőt Dél-Korea ellen

Fontos, 35–27-es sikert aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Dél-Korea ellen a világbajnoki nyitányon. Ezzel óriási lépést tettek Bánhidi Bencéék a továbbjutás felé. Chema Rodríguez és Sipos Adrián értékelte a ma esti találkozót.

B.D.

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a férfi kézilabda-világbajnokságon a svédországi Kristianstadban.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az első félidőben nyújtott védekezést, támadást, illetve a gyors lerohanásokat dicsérte a lefújást követően az MTI helyszíni tudósítójának Chema Rodrgíguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A második játékrészről viszont már nem ilyen elismerően nyilatkozott, úgy fogalmazott, hogy a második felvonásban már nem jöttek a gyors gólok, a dél-koreaiak nyitott védekezésre váltottak, és azt fegyelmezettebben csinálták, ráadásul a kapusuk egyre jobban védett. Meglátása szerint a magyaroknak bizonyos időszakokban voltak problémáik, ekkor nem találtak a hálóba, és talán a koncentrációjuk sem volt olyan, mint korábban.

BÁNHIDI Bence
A szegedi Bánhidi Bence (27-es mezben) és a magyar válogatott két pontnak örülhetett a nyitányon.
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Nagyon boldog vagyok! Nem volt könnyebb meccs, mint gondoltam, hiszen egy torna első mérkőzése soha nem könnyű. Nem volt egyszerű feladat megoldani a védekezést a megszokottnál alacsonyabb és rendkívül gyors ellenféllel szemben, de az első félidőben ez kiválóan sikerült, a másodikban viszont több problémánk volt ezzel

 – folytatta a spanyol szakember.

Jól mutatkoztak be a szegediek is

Az első félidőben Rosta gólerős játékával épített nagyobb előnyt a válogatottunk. A szegedi beálló öt góllal zárt, poszttársa, Bánhidi Bence néggyel, míg Bodó Richárd háromszor, Szita Zoltán kétszer volt eredményes. A kapus Mikler Roland az első félidőben védte a magyar kaput, a hivatalos statisztika szerint tizenöt lövésből négyet hárított.

– Nagyobb ellenállásra és mindenképpen szorosabb meccsre számítottunk, mivel nem ismertük túlságosan a játékerejüket, és a saját játékunkat is látnunk kellett. A csapat odatette magát, jó összpontosítással játszottunk – vélekedett a dél-koreaiakról Sipos Adrián, aki elárulta, utoljára két éve játszott a válogatottal ilyen hangulattal mérkőzésen. Akkor Egyiptomban a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a világbajnokságot...

A mérkőzés második percében Ancsin Gábor csípője megrándult, ami miatt ápolásra is szorult. Később vállalni tudta a játékot, a lefújást követően viszont ismét fájdalmakra panaszkodott, így nem tudni egyelőre, veszélyben van-e a jobbátlövő szombat esti játéka Izland ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában