Öt szegedi utazik

2023.01.09. 21:35

Chema Rodríguez kihirdette a magyar keretet a férfi kézilabda-vb-re

Tizennyolc magyar játékos utazik a lengyel-svéd közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságra. Az utazó keretbe a felkészülést végig dolgozó kapus, Palasics Kristóf nem került be. Az OTP Bank-Pick Szegedet öten, Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Bodó Richárd és Szita Zoltán képviseli.

B.D.

A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged kapusa lesz.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– Nagyon nehéz lesz elérni a célunkat, ezzel tisztában vagyunk, de minél több pontot tudunk magunkkal vinni, annál több lehetőségünk lesz a jó helyezés elérésére a középdöntőben. Az első célunk azonban a csoportkörből való továbbjutás – idézi az MTI a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

A kerethirdetés alkalmával tartott sajtótájékoztatón elhangzott, Juhász Ádám továbbra is kórházban van, miután a múlt keddi edzésen bemelegítés során szemsérülést szenvedett. Gyógyulásához további beavatkozások szükségesek.

A magyar válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya KC)
Jobbszélsők: Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC), Bujdosó Bendegúz (Ferencvárosi TC)
Jobbátlövők: Ilics Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC)
Irányítók: Lékai Máté (Ferencvárosi TC), Hanusz Egon (TVB 1898 Stuttgart, német)
Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencvárosi TC)

Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Edző: Miguel Angel Velasco Encinas
Kapusedző: Porobic Haris
Erőnléti edző: Tord Ellingsen
Csapatvezető: Nagy László
Orvos: Dr. Erdélyi Gábor
Fizioterpaeuta, technikai vezető: Szikra-Mezey Csaba
Masszőr: Gazda Ferenc

A magyar válogatott számára csütörtökön 18 órakor kezdődik a világbajnokság, amikor a svédországi Kristianstadban Dél-Korea lesz az ellenfele. Szombaton 20 óra 30 perctől Izland ellen folytatják Bánhidi Bencéék, majd a csoportkör utolsó mérkőzését jövő hétfőn 20.30-tól Portugália ellen játsszák. A négyes első három helyezettje jut középdöntőbe, ahol Svédország, Brazília, Uruguay és a Zöld-foki-szigetek közül lesz három ellenfele. A találkozókat az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában