Helyi sport

2023.01.09. 13:27

Csiszolni kell még a védekezésen

Ellentétes forgatókönyv érvénesült a magyar férfi kézilabda-válogatott két felkészülési mérkőzésén Szlovénia ellen. Amíg idegenben a szlovének játszhattak végig előnyben, Bodó bombagóljával a magyarok nyertek 28–27-re. A „visszavágón” Nagykanizsán a tartalékos szlovének ellen nagyjából ötven percen át vezettek Bánhidi Bencéék, majd az utolsó tíz minutumra elfáradtak és 32–29-es vereséget szenvedtek.

B.D.

Rosta Miklós (a labdával) öt gólt lőtt Szlovénia ellen a nagykanizsai felkészülési mérkőzésen.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Míg a beszámolók alapján az első meccsen a szlovének játszottak összeszedettebben, addig Nagykanizsán már lényegesen kevesebb hibával kézilabdázott a magyar válogatott, amelynek meccskeretéből Palasics Kristóf kapus és a jobbátlövő Ilics Zoran maradt ki. A vendégek erősen tartalékos sorral álltak ki, mivel többek mellett a két szegedi klasszis, Borut Mackovsek és Dean Bombac is pihenőt kapott Uros Zorman szövetségi kapitánytól. 

Az első félidő második felében a szegedi beálló Rosta Miklós góljaival szilárdult meg a vezetésünk, amelynek különlegessége volt, hogy Rostát hétméterest lőni is láthattuk. 

– A védekezésünk nem működött jól, így pedig nehéz nyerni. Legutóbb ez sokkal jobban ment. Az egy-egy elleni szituációkat akkor megoldottuk, ma nem, ez volt a legnagyobb probléma – idézte a MTI Chema Rodríguez szövetségi kapitány M4 Sportnak adott értékelését. – Pontosan tudjuk, miben kell fejlődnünk, úgyhogy erre vezet az út az előrelépés felé. Két jó meccset játszottunk egy jó ellenféllel szemben, de 27–28 kapott gól alatt kell maradnunk, hogy rendre győzelmi esélyeink legyenek, ezt kell megcéloznunk. Mire odaérünk a világbajnokságra, jó formában leszünk és készen állunk majd – hangsúlyozta a spanyol szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában