Helyi sport

2023.01.24. 09:00

Erőt merítene a bravúrból a Naturtex-SZTE-Szedeák

Kiváló második félidei játékával legyőzte az Arconic-Alba Fehérvár csapatát a Naturtex-SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának legutóbbi fordulójában: a sikerből alaposan kivette a részét a szegediek ezúttal is remekelő irányítója.

Vajgely Pál

Desmond Washington nem állt messze a tripla-duplától sem az Alba ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Pillanatok alatt eltüntette a félidei hatpontos hátrányát, majd lejátszotta a pályáról az Alba Fehérvárt a Naturtex-SZTE-Szedeák a szombati bajnoki harmadik negyedében. Egészen kiváló védekezést mutatott be a harmadik és negyedik játékrészben Simándi Árpád csapata, amely így bravúros győzelmet aratott a forduló előtt a tabella harmadik helyén álló székesfehérváriak ellen. 

– A csapatjátékban teljesítettünk kiválóan. Az első félidőben picit lassan, álmosan játszottunk. A szünetben azt beszéltük, a védekezésünkön kell javítanunk, ez tökéletesen sikerült, mert remekül védekeztünk, ebből indulva pedig sok gyors támadást tudtunk vezetni, könnyű pontokat szerezve ezekből – összegzett a találkozót követően Desmond Washington, a Naturtex-SZTE-Szedeák irányítója.

Az amerikai légiós egymás után a második meccsén lépte át a 40-es teljesítmény-indexet. A Körmend ellen is remekelt a szegediek játékmestere, szombaton pedig a tripla-duplától sem állt messze, hiszen 23 pontja mellett 9 lepattanót és 12 gólpasszt jegyzett, 41-es VAL-értéket elérve ezzel. 

– Ezek a számok a csapattársaim érdemei is. Megbíztak bennem, ahogy én is bízok bennük, odaadják nekem a labdát, amikor azt a helyzet megindokolja. A kosárlabda egy csapatjáték, nem csak rólam szól, és nagyszerű csapattársaim vannak! – emelte ki Washington, aki az egész liga tekintetében második helyen áll a pontok rangsorában, míg a VAL-átlagát tekintve a hatodik helyen áll az összesített listán. 

A Szedeák ezzel négy győzelemmel és 13 vereséggel áll a bajnokságban, szombaton pedig egy nagyon fontos meccs vár rá, hiszen ahhoz a Budapesti Honvédhoz látogat, amely ugyanilyen mérleggel áll. Jövő vasárnap pedig már az újszegedi sportcsarnokban a 6–11-gyel álló Kaposvár lesz a Tisza-partiak ellenfele.

– Biztosan erőt tudunk meríteni ebből a győzelemből! Egész héten arról beszéltünk, hogy az Alba elleni meccs lehet a kulcs számunkra, mert ha ezt megnyerjük, akkor nagyot léphetünk előre. Meccsről-meccsre gondolkozunk, legközelebb is ugyanilyen mentalitással kell játszanunk ahhoz, hogy további győzelmeket szerezzünk! – zárta Desmond Washington.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában