Szegedi hírek

2023.01.16. 11:14

Európa-bajnoki ezüsttel tért haza az SZTE hallgatója

Kónya Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója ezüstérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, mégpedig a magyar női váltó tagjaként.

Delmagyar.hu

Fotó: SZTE

A Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női váltó versenyszámában Kónya Zsófia, az SZTE hallgatója Bácskai Sára, Jászapáti Petra, valamint Sziliczei-Német Rebeka társaságában állhatott a dobogó második fokára. Az SZTE bölcsész hallgatója és a nemzeti csapat tagjai Hollandia mögött, Olaszországot megelőzve zárta a döntőt- a jó hírról a Szegedi Tudományegyetem honlapján is beszámoltak.

A lengyelországi kontinensbajnokságon szenzációs eredmények születtek a váltó ezüst mellett is. Kónya Zsófia klubját a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Somodi Maja és Jászapáti Petra képviselte a válogatottban. Utóbbi egyéniben bronzérmet szerzett.

Kónya Zsófia vegyes váltóban és az egyéni versenyszámokban is rajthoz állt az ISU Short Track Európa-bajnokságon, 500 méteren 22., 1000 méteren 15., a vegyes váltóval pedig az olimpiai pontszerző, 5. helyen végzett.

Ez nem az eső alkalom, hogy dicsőséget szerzett az ország mellett az egyetemnek is: tavaly ő volt az első a Szegedi Tudományegyetem 440 éve íródó története során, aki téli olimpián dobogóra állhatott, akkor a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában