A törökországi edzőtáborban

2023.01.17. 11:54

Ismét Szeged-győzelem

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a törökországi Belekben edzőtáborozó Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amely az azeri I. osztályban szereplő FK Zira ellen 3–1-re győzött

Mádi József

Simon Ádám ismét győztes csapat tagja lehetett az FK Zira ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A Tisza-partiak a szerb Mladost GAT 2–0-s legyőzése után a második sikerüket aratták Belekben. A két találkozó között két edzést vezényeltek a keretnek, majd az újabb találkozón is az volt a cél, hogy az edzéseken gyakoroltakból minél többet viszontlásson a szakmai stáb a mérkőzésen.

A találkozó első félidejében előbb az újonc Rácz Balázs találatával a szegediek szereztek vezetést a 9. percben, majd ezt a 35. percben az azeriek bissau-guineai légiósa, Toni Correia Gomes kiegyenlítette.

A játékrész hajrájában, a 37. percben Kundrák Norbert értékesített egy büntetőt, így vezetett a szünetben a Szeged. A meccs második félidejében, az 59. percben Haruna révén ismét gólt értek el a szegediek, így 3–1-re nyertek.

Elégedett vagyok a látottakkal és a csapat hozzáállásával. Kemény munka után léptünk pályára, próbáltuk gyorsítani a játékunkat. Bár több technikai hibánk volt, de kontrolláltuk a játékot támadásban és védekezésben. Ha tudjuk javítani a hibáinkat és a játékunkat sikerül gyorsítani, akkor stabil lesz a csapat. Jó úton járunk, a játékosok hozzáállásával a meccsen és az edzéseken is elégedett vagyok – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a Szeged vezetőedzője a mérkőzés után.

A meccsen pályára lépett a frissen igazolt támadó, Prosser Dániel, valamint a kisebb sérülés miatt kímélt védő, Temesvári Attila is.

A Szeged-Csanád GA csütörtökön ismét pályára lép, akkor az orosz Krilja Szovjetov Szamara ellen.  

Szeged-Csanád GA–FK Zira (azeri) 3–1 (2–1)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Belek.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Kővári, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Farkas A., Szatmár L. – Papp Á., Rácz B., Kundrák – Bíró B. Csereként játszott: Takács J., Rodic (kapusok), Sipos Sz,, Haruna, Szakály, Simon Á., Busa B., Gajdos, Gera N., Temesvári, Prosser. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

FK Zira: Nazirov – Muradov, Ahmedov, Abisov, Gomez, Alxasov, Abbasov, Gurbanli, Lukovic, C. Issa, Dinijev. Csereként játszott: Alisov, Muradov, S. Agajev, M. Agajev.

Gólszerzők: Rácz B. (9.), Kundrák (37., 11-esből), Haruna (59.), ill. T. Gomez (35.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában