Helyi sport

2023.01.28. 20:30

Kikapott a Honvéd vendégeként a Naturtex-SZTE-Szedeák

A 13 pontos vereség azt jelenti, hogy egymás elleni összevetésben jobb a Honvéd.

V. P.

A fehérmezes szegediek nem tudták megismételni múltheti játékukat.

Fotó: Karnok Csaba

Fontos meccs várt a Naturtex-SZTE-Szedeákra, hiszen ahhoz a Budapesti Honvéhoz látogatott, amellyel azonos mérleggel állt a tabellán.

Egy hazai kosár után Nicholson vezérletével 7-0-át futott a Szedeák, és fordított, majd a szegediek amerikai légiósa a folytatásban is ponterősen játszott, tíz perc után egy ponttal vezetett a Naturtex. A második negyed viszont borzasztóan alakult szegedi szempontból, hiszen kezdetben három percig nem dobtak kosarat Kerpel-Fronius Balázsék, a Honvéd pedig ezt kihasználva egy 10-0-ás futással 29-20-ra fordított. Filipovics kosara törte meg a szegedi gólcsendet, de az eladott labdákkal nagy gondja volt a Szedeáknak, amely 14 alkalommal is elrontotta a támadását. Ezzel az eséllyel a Honvéd élt, és folyamatosan növelte az előnyét, 43-26-nál már 17 pont volt a szegedi hátrány. 30 pontot kapott a Szedeák ebben a negyedben, és 15 ponttal vezettek a fővárosiak a nagyszünetben.

Kapaszkodott a harmadik negyedben a népes szurkolótábora által biztatott Szedeák, megjöttek a szegedi triplák, majd Washington tempója után már csak 9 pont volt a hátrány, 57-48-nál kértek időt a hazaiak. A fővárosiak új légiósa, Crawley kettese után azonban ismét tízen felüli lett a különbség, majd Mijovics süllyesztett el egy triplát, így gyakorlatilag kezdhette elölről a Szedeák a negyedik negyed elején, 69-55.

Az utolsó öt perc előtt azonban eldőlt, hogy nem lehet esélye ezen az estén a Szedeáknak, mivel Crawley büntetői után már 20 pont volt közte, 82-62. Innen még azért kapaszkodhattak Bognárék, hogy tízen belülre jöjjenek, hiszen az alapszakasz első meccsén, Szegeden 10 ponttal nyertek - ez végül nem jött össze. A 13 pontos vereség azt jelenti, amennyiben a két csapat azonos mérleggel végez az alapszakasz végén, akkor a Honvéd végez előrébb.

Simándi Árpád: – Gratulálok a Honvédnak, abszolút megérdemelték a győzelmet! Mi nagyon rosszul játszottunk, semmit nem sikerült megvalósítani abból, amit elterveztünk.

Budapesti Honvéd–Naturtex-SZTE-Szedeák 85–72 (19–20, 30–14, 20–21, 16–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló. Budapest, Ludovika Aréna, 700 néző. Vezette: Benczur, Makrai, Jakab.
Budapesti Honvéd: Simon 2, Demeter 6, Tanoh Dez 6, Sherman 19/3, Peringer 2. Csere: CRAWLEY 20/9, MIJOVICS 25/15, Völgyi 5, Hajdú, Kopácsi. Vezetőedző: Baksa Szabolcs.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 10, Polányi, NICHOLSON 28/12, Bognár 6, Roberson 4. Csere: Person 17/9, Kerpel-Fronius 3, Balogh, Filipovics 4. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Tanoh Dez (38.), ill. Filipovics (39).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában