Férfi kézilabda-világbajnokság

2023.01.11. 17:27

Mikler Roland elárulta a győztes receptet Dél-Korea ellen

Mindenki rendben van a keretből, a szegedihez hasonló időjárás fogadta a magyar férfi kézilabda-válogatott Kristianstadban – jelentette az OTP Bank-Pick Szeged honlapján Mikler Roland, a válogatott csapatkapitánya.

Becsei Dávid

Mikler Roland jelentkezett klubcsapata első vb-blogjában.

Fotó: Török Attila/MW

Csütörtökön 18 órakor Dél-Korea ellen kezdi meg szereplését a magyar válogatott a férfi kézilabda-világbajnokságon. A csapat kedden érkezett meg Kristianstadba, ahol három csoportmeccs vár rá sorrendben Dél-Korea, Izland és Portugália ellen.

– Kedden szerencsésen megérkeztünk, Székely Marci a szobatársam, szépen berendezkedtünk, így minden a helyén van. Kicsit izgultam, hiszen hetekkel ezelőtt Norvégiában, Elverumban jártunk, és akkor rendesen belekóstoltunk a télbe. Akkor volt olyan nap, amikor mínusz 22 Celsius fokot mutatott a hőmérő, nem sokat mertünk mosolyogni, mert jéggé fagyott volna  fogsorunk. Jelentem itt is olyan idő van, mint otthon Szegeden, ma felhős volt, de plusz nyolc fokban sétáltunk egyet – kezdte beszámolóját Mikler.

A magyar válogatott már edzett is Kristiandstadban, a kiutazott játékosokkal minden rendben, várják a bemutatkozást. Múlt csütörtökön és szombaton Szlovénia ellen gyakoroltak, így vasárnapra és hétfőre szabadnapot kaptak az elutazás előtt a játékosok.

Feltöltődve érkeztem, vasárnap és hétfő délelőtt a családdal lehettem, játszottam még egy nagyot az ikrekkel, ami mindig jól esik egy ilyen hosszú távollét előtt. Nekem személy szerint kellemes emlékeim vannak Kristianstadról. Amikor a Pick Szegeddel itt játszottunk 2014-ben, akkor az EHF-kupában legyőztük a helyi csapatot, ami nagy lendületet adott nekünk, végül elhódítottuk a serleget

 – elevenítette fel emlékeit, a klub legszebb nemzetközi idényéről.

 

Természetesen az első vb-ellenfélről, Dél-Koreáról is szót ejtett blogjában a 38 éves kapus. 

 

– Kemény kis meccs elé nézünk, hiszen egy igazán ismeretlen, kellemetlen stílust képviselő válogatott lesz a riválisunk. Futnak, gyorsak, kiszámíthatatlanok, ez a legjellemzőbb rájuk. Nekünk, kapusoknak sincs könnyű dolgunk, hiszen kevésbé ismerjük a játékosokat, nem látjuk őket rendszeresen. Egy viszont biztos: a védekezés döntő lesz, ha sikerül őket lassítani, felállt fal ellen játsszatni őket, akkor nem kérdés, hogy magabiztosan nyerünk – hangsúlyozta Mikler Roland, aki hozzátette, csakis a győzelmet tudja elképzelni az ázsiaiak ellen, mivel a magyar válogatott komoly célokkal érkezett a világbajnokságra. A tornáról írt beharangozónkat ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában