Helyi sport

2023.01.10. 18:00

Négy szegedivel kezdődik a short track Eb

Somodi Maja újoncként versenyezhet a lengyelországi Eb-n.

Fotó: Földi Imre

Péntektől vasárnapig a lengyelországi Gdanskban találkoznak a kontinens legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázói. A magyar válogatott vasárnap kelt útra az Európa-bajnokság helyszínére, a csapatban pedig összesen négy szegedi versenyző található.

A hölgyek mezőnyében természetesen ott van a két olimpikon, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, valamint a szintén szegedi Somodi Maja is, aki a küldöttség egyetlen utánpótláskorú sportolójaként versenyezhet majd Gdanskban. A 18 éves sportoló nem először tagja a „nagyok” együttesének, amelyben egyre komolyabb szerep jut neki; legutóbb a világkupa-sorozat negyedik fordulójában, Kazahsztánban szerzett bronzérmet a 3000 méteres női váltó tagjaként. A hölgyeknél Bacskai Sára és Sziliczei-Német Rebeka versenyez még.

A fiúk ötösében az FTC-ben sportoló szegedinek, Nógrádi Bencének szoríthatunk majd az Eb alatt, a férfi csapatban rajta kívül Bontovics Balázs, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Varnyú Alex szerepel.

Mint azt korábban Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője elmondta, azért dolgoznak, hogy minél jobb eredményeket érjenek majd el Lengyelországban, és azon lesznek, hogy mindenki a legjobb eredményt hozza ki önmagából, hiszen egy új struktúrában zajlik a munka, amelyen sokat kell még csiszolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában