Férfi vízilabda OB I.

2023.01.22. 17:29

Nem ízlett a Honvéd védekezése a Metalcom Szentesnek

Egy nagyjából tizennégy perces gólcsend a meccs közepén megpecsételte a Metalcom Szentes sorsát, és 13–4-es vereséget szenvedett a Honvéd otthonában a férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Szentesi góllal indult a mérkőzés Gusarov révén, majd fordítottak a hazaiak. A vendégek a második negyed derekáig és 4–3-ig jól tartottak magunkat, ezt követően viszont a fővárosiak speciális védekezését – a kapus vonaláig visszahúzódó védelemmel – hosszú ideig nem tudták feltörni Hegedűs Bencéék. 

Az utolsó negyed gólszegény döntetlent hozott, a Szentes legközelebb pénteken 19 órától fogadja a Miskolcot. 

Komlósi Péter: – Elkezdtünk valamit felépíteni, abba a sorba ez a meccs nem illeszkedett. A Honvédnak két teljesen más védekezése van, erre másfél napunk volt felkészülni. Tudtuk, hogy nem tudunk ebből maximálisan felkészülni, és nem is akartunk, mert mások a céljaink. Azt szeretném, hogy az a játékunk tökéletesen működjön, amit elkezdtünk, és akkor utána lehet színesíteni a taktikai repertoárunkat. A harmadik negyedben a Honvéd a beállós védekezésével bedarált és szétfordult bennünket. Ez pokoli érzés volt, de az ilyen élmények is hozzátartoznak a sporthoz, de nem szabad, hogy ez ellenünk forduljon a következő mérkőzéseinkre. 

Honvéd–Metalcom Szentes 13–4 (3–2, 3–1, 6–0, 1–1) 
Férfi vízilabda OB I., 10. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda, 150 néző. Vezette: Sándor P., Kovács S. 
Honvéd: Farkas D. – Kevi 1, Hessels 2, Ekler B., Kiss B., Gregor 1, Nyíri. Csere: Hosnyánszky, Gergely I., Ekler Zs. 4, Sugár 1, Simon 3, Manhercz Á. 1. Vezetőedző: Szivós Márton. 
Metalcom Szentes: Kardos – Pethe, Mátyók, Bozó, Hegedűs 1, Gusarov 2, Hajdú 1. Csere: Makán R., Tapasztó, Chilkó, Kürti-Szabó M., Vismeg B. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 5/1. 
Ötméteresből: 2/1, ill. -. 
Kiállítva cserével: Gusarov. 
Kipontozódott: Tapasztó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában