Edzőmeccsekkel hangolnak

2023.01.04. 14:55

Olimpiai selejtezőt érő hely a magyar férfiválogatott célja a kézilabda-világbajnokságon

Szépen lassan most már formába kell lendülnie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak – amellyel öt szegedi játékos készül –, hiszen ma és szombaton már Szlovénia ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd jövő csütörtökön már Dél-Koreával már a világbajnokságon találkoznak a svédországi Kristianstadban.

B.D.

Bánhidi Bencéék gőzerővel készülnek a magyar válogatott számára jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságra.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

– Ennek a vb-nek különös jelentősége van, mivel olimpiai selejtezőtornára kvalifikál. Szeretnénk a szövetség és a magunk által is kitűzött elvárást teljesíteni, hogy olimpiai selejtezős helyezést érjünk el – nyilatkozta az MTI-nek Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke. 

Hét darab olimpiai selejtezős helyet osztanak ki ezen a világbajnokságon, vagyis nemzeti csapatunk célja eléréséhez a legjobb hét közé kell jutnia. Amennyiben a 2024-es ötkarikás játékok rendezője, Franciaország kvalifikációs pozícióban végez, abban az esetben még a nyolcadik hely is a cél elérését jelentené a magyar válogatott számára. 

 

A öt szegedi játékossal gyakorló magyar csapat hétfő óta Telkiben készül, ma Ljutomerben lesz 18.30-tól a szlovének vendége, majd szombaton 16 órától Nagykanizsán jön a felkészülési mérkőzés visszavágója. Az M4 Sport televízió mindkét találkozót élőben közvetíti. 

 

Az, hogy mire lehet képes Magyarország a világbajnokságon, egyelőre még szinte megjósolhatatlan. A szegedi kapus, Mikler Roland csapata utolsó két bajnokijára tért vissza kéthónapos rehabilitációról, amire egy kisebb térdműtét után volt szüksége. A tavaly januárban borzalmasan sikerült hazai rendezésű Európa-bajnokság óta Bánhidi Bence is többször bajlódott makacs sérüléssel, míg az irányító Juhász Ádám nem is tud ott lenni a tornán. A portugál Benfica 26 éves irányítója az edzőtáborban szenvedett szemsérülést, ami miatt kihagyni kényszerül a világbajnokságot, az elkövetkezendő napokban pedig kórházi megfigyelés alatt áll. 

– A jobb szemén felületes, a bal szemén súlyosabb, bevérzéses sérülést szenvedett külső behatás miatt – árulta el Erdélyi Gábor, a válogatott csapatorvosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában