Szurkolói ankétot tartott a Szeged-Csanád GA

2023.01.27. 17:50

Teher nélkül is adott a cél

Hosszú idő után újra szurkolói ankétot tartott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata, amely hétfőn 19 órától a Győr ellen folytatja a másodosztályú bajnokságot.

Mádi József

A szegedi klub idei ankétján több kérdést is kaptak a játékosok, az edző és a klubmenedzser.

Fotó: Török János

Legutóbb 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt tartott szurkolói ankétot a Tisza-parti klub – akkor, amikor visszaköltözött Gyuláról Szegedre. Azóta nagyon sok minden történt a csapattal, de ami a legfontosabb, az NB II. meghatározó, a feljutó helyek közelében lévő együttesévé nőtte ki magát.

Az eseményre megérkezett szurkolók találkozhattak az új játékosokkal, így Rácz Balázzsal és Prosser Dániellel, a klub- és csapatmenedzserrel, Germán Tamással, az edzővel, Alekszandar Sztevanoviccsal, valamint a csapatkapitány-helyettessel, Gajdos Zsolttal.

Lapunk pontokba szedve vette sorba a rendezvény témáit és a válaszokat.

ANKÉT

Germán Tamás klub- és csapatmenedzser: – Törekedni szeretnénk arra, hogy rendszeres legyen ez az ankét. Két új játékost igazoltunk, és kicsit rövid volt az idő a felkészülésre, de annál tartalmasabban töltöttük el. Kisebb sérülések voltak, de mindenki szeretne bizonyítani, és a jó rajt sokáig elkísér. Hogy milyen volt a felkészülés nem szerelésben? A mai napig hiányzik a futball, de kezdem megszokni, hogy nem a zöld gyepen van dolgom, hanem máshol, pl. az irodában. Itt is igyekszem megfelelni, és a csapat érdekeit figyelve dolgozni nap mint nap.

CÉLOK

Germán Tamás: – Nem kürtöljük ország-világ elé lépten, nyomon az első osztályú szereplés álmát, ám mi is kitűzünk olyan célokat magunk elé, mint például az NB I. De ha nem teregetjük ki, akkor nyugodtabban dolgozhatunk, nem teszünk terhet a játékosra, a vezetőségre, a szurkolókra. Minden meccset meg akarunk nyerni, csendben készülünk – ez a mi filozófiánk. Tesszük a dolgunkat, meglátjuk, mire lesz elég.

FELKÉSZÜLÉS

Gajdos Zsolt: – Kemény időszak van mögöttünk, a törökországi tíz nap tényleg a munkáról szólt. Bízom benne, hogy sikeres lesz tavasz. Jön a hétfői meccs, a saját dolgunkkal szeretnénk foglalkozni. Három hazai meccs lesz egymás után, bízunk abban, hogy a szurkolók is kijönnek, nekünk pedig hazai pályán nem szabad másként gondolkodni, mint elérni a sikereket. Győrben hátrányból fordítottunk, de minden meccs nehéz. Az ellenfél a középmezőnyben áll, és mindent megtesz, hogy ponttal, pontokkal távozzon.

Alekszandar Sztevanovics: – Elégedett lehetek a felkészüléssel, amely rövid volt, de a munkát elvégeztük. Mindig többet akarok mind magamtól, mind a játékosoktól, de úgy érzem, készen állunk a szezon folytatására. A legfontosabb a hétfői meccs, hiszek a játékosokban és munkában, és abban, hogy megszerezzük a három pontot.

BEMUTATKOZÁS

Rácz Balázs: – Örültem a megkeresésnek, csak pozitív dolgokat hallottam a közegről, a játékosokról, így nem nagyon gondolkodtam, hogy elfogadjam az invitálást. Könnyen beilleszkedtem, fiatal játékosként a minél több játéklehetőségre vágyom.

Prosser Dániel: – Remélem, az idei szezonunk sikeres lesz, ezért is igazoltam ide. Jó a csapat, jók a körülmények, és remélem, hogy én is hozzá tudok tenni gólokkal, gólpasszokkal a csapat szerepléséhez, a pontok megszerzéséhez, a sikerekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában