Már megérkezett

2023.01.17. 18:12

Újabb szegedi kézilabdázó mutatkozhat be a világbajnokságon

Az OTP Bank-Pick Szeged tizenkettedik kézilabdázója mutatkozhat be a világbajnokságon. Uros Zorman, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya ugyanis behívta a keretbe a beálló Matej Gabert.

Becsei Dávid

Matej Gaberre valószínűleg a védelem alapembereként számíthat Zorman Mackovsek hiányában.

Fotó: Karnok Csaba

A szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azután döntött Matej Gaber behívása mellett, hogy a szintén szegedi Borut Mackovsek a franciák elleni utolsó csoportmeccset egy kisebb térdsérülés miatt kihagyta. Zorman úgy fogalmazott a szövetség honlapján, hogy a nemzeti csapat orvosi stábja mindent megtesz azért, hogy számíthassanak Mackovsek játékára, de a 30 éves balátlövő a szlovén védelem alapembere, hiányában pedig "nagy űr keletkezhet a védőfalon, amit majd Gaber igyekszik befoltozni". A 31 éves beálló már meg is érkezett Krakkóba, ahol a középdöntős meccseit játssza majd hazája válogatottja.

Szlovénia a B csoportban Lengyelországot és Szaúd-Arábiát magabiztosan legyőzte, míg tegnap este Franciaországtól 35–31-es vereséget szenvedett, így a második helyen jutott tovább a középdöntőbe. Bombacék két pontot visznek magukkal, a negyeddöntőért pedig Spanyolország, Montenegró és Irán ellen küzdhetnek. Holnap 15.30-tól Irán lesz az első ellenfele Szlovéniának.

Szegedi játékosok, akik pályára léptek már ezen a világbajnokságon: Mikler Roland, Bogdan Radivojevics, Imanol Garciandía, Dean Bombac, Miguel Martins, Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Bodó Richárd, Szita Zoltán, Borut Mackovsek és Alexander Blonz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában