Helyi sport

2023.01.17. 20:09

Újra csapatként működne a Pázsit

Lassan véget ér a pihenő a Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság résztvevőinek. Sorozatunkban körbejárjuk a csapatokat, hogyan készülnek a tavaszi folytatásra, kezdésként a Szegedi Pázsit SE következik.

V. P.

Illusztráció

Fotó: Török János

Bár a negyedik fordulóban legyőzte a Mindszentet, ezt követően borzasztó szériával zárta az őszi idényt a Szegedi Pázsit SE a Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályban. A csapat ugyanis zsinórban tíz meccset veszített, így a mindszentiek ellen megszerzett három pont az összes egység, ami a Pázsit neve mellé került. Több nagyarányú vereségbe is beleszaladt a csapat, Csengelén tizennyolcat, a Székkutas ellen pedig kilencet kaptak az idény második felében – összesen kilencvenegy alkalommal vették be a szegediek kapuját, nem csoda tehát, hogy az utolsó helyről várhatják a március elején kezdődő tavaszi idényt.

– Több összetevője volt annak, hogy így sikerült az őszi szezonunk. Sok távozónk akadt a nyáron, miközben szinte senki nem érkezett, valamint sok olyan ígéretet is tettek a játékosok, amiből végül szinte semmit nem teljesítettek. Gyenge volt az edzéslátogatottság, ebből fakadóan nem volt megfelelő a kondíció, ebből  pedig az következett, hogy sok volt a sérülésünk. A meccsekhez való hozzáállás sem volt megfelelő, így pedig nem alakult ki egy igazi csapat – összegzett Arató Tamás, a Szegedi Pázsit SE edzője, akinek előfordult, hogy 61 évesen végig kellett játszania egy bajnokit, hogy meglegyen létszámban a csapat.

A kerettagok tegnap kezdték meg a közös munkát, a tél folyamán pedig abban reménykednek a Pázsitnál, hogy sikerült létszámban is bővíteniük a keretet. Arató Tamás ugyanakkor azt emelte ki, a következő egy-másfél hónap legnagyobb feladata és egyben legnagyobb kérdése, hogy sikerül-e morálisan megerősödniük a tavaszi folytatásra. Csapata hátránya három, illetve négy pont az előtte álló Apátfalva–Szegvár duóhoz képest.

 – Nem a pontszerzés a reménytelen, vagy a tabella állása, hanem elsősorban az a kérdés, hogy sikerül-e olyan játékosokat találni, akiket érdekel a foci, tudunk-e csapatot alkotni a tavasz folyamán. Fontos lenne, hogy élvezhető meccseket játszunk, mert ha csapatként, felszabadultan játszunk, akkor abból jöhetnek majd a pontok is – mutatott rá Arató Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában