Férfi kézilabda

2023.01.10. 14:13

Válogatottakban képviselik Szegedet

Hemzsegnek a szegedi játékosok a fiú utánpótlás kézilabda-válogatottak összetartásain. Az év első hónapja utánpótlás- és felnőttszinten is a nemzeti csapatok összetartásáról szól. A ma kezdődő világbajnoksággal párhuzamosan edzőtáborban dolgoznak a fiatalok. Szegedet két helyszínen tizenketten képviselik.

Becsei Dávid

Molnár Robin (középen) a felnőtt válogatott bő keretébe is kapott már meghívót.

Fotó: Török Attila/MW

Miközben az OTP Bank-Pick Szeged NB I.-es felnőtt férfi kézilabdacsapata is megkezdte a felkészülési munkát a Pick Aréna konditermében, az utánpótlás játékosok sem tétlenkednek. Többen meghívót kaptak a korosztályos válogatottakba, míg a többiek itthon dolgoznak a Ludányi Márton sportcsarnokban és a edzőteremben. A bajnoki küzdelmek februárban indulnak újra minden szinten. 

Hétfő óta Tiszakécskén edzőtáborozik a magyar ifjúsági válogatott, amelynek a szövetségi edzője a Pick Kézilabda Akadémia vezetője, Kárpáti Krisztián, videóelemzője pedig a szintén szegedi Füstös János. Az összetartásra hat Tisza-parti kézilabda-tehetség kapott meghívót. Szepesi Zsombor, Molnár Robin, Balogh Dániel, Szűcs Balázs, Fekete Gellért és Járó Kristóf, közülük többen már a felnőtt NB I.-ben is bemutatkoztak kék mezben. 

Péntektől vasárnapig nemzetközi tornán vesz részt az ifjúsági nemzeti együttes. Pénteken 18 órától Szlovénia, szombaton Spanyolország lesz az ellenfél Tiszakécskén, míg vasárnap 13 órától Szerbia ellen fejezik be a gyakorlást Kecskeméten. 

Edzőtáborozással és két edzőmeccsel készül ezen a héten a magyar fiú serdülőválogatott is, amelynek a Pick Kézilabda Akadémia U20-as csapatának trénere, Szabó Levente az edzője. A keretbe négy szegedi játékos kapott meghívót, csütörtök óta pedig Szentgotthárdon készülnek együtt. A programban két gyakorlás szerepelt az osztrák korosztályos válogatott ellen idegenben és itthon. A szegedi klubot Gazsó Péter, Német Márk, Furka Márton és Kucsera Máté képviselte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában