Szögi-Nagy Tamás a döntőig menetelt

2023.01.17. 13:00

Vívóezüst a kupában

Az újonc kategóriában ezüstérmet szerzett a vívók Fülöp Mihály magyarkupa-sorozat hódmezővásárhelyi 3. fordulójában az SZTE VK tőrözője, Szögi-Nagy Tamás.

Munkatársunktól

A szegedi tőröző, Szögi-Nagy Tamás (jobbról) második lett a magyar kupa harmadik fordulójában.

Fotó: SZTE VK

Hódmezővásárhelyen rendezték meg a vívók Fülöp Mihály magyarkupa-sorozat harmadik fordulóját, amelyen a szegedi SZTE VK versenyzői három korosztályban (gyermek, U13, újonc U14 és serdülő U15) indultak a tőr fegyvernemben. 

A legjobb eredményt az újoncoknál Szögi-Nagy Tamás érte el, aki egészen a döntőig menetelt, és csak ott szenvedett vereséget az MTK-s Bánhiditől. Szögi-Nagy a hat fős csoportban mind az öt ellenfelét legyőzve jutott tovább a második csoportkörbe, ahol szintén nem hibázott az újabb öt riválissal szemben. 

A folytatásban a 64 között kiemelt volt, majd a 32 között Domokos Ádámot (Szgietszentmiklós) 15:10-re, a nyolcaddöntőben szegedi klubtársát, Zsögön Zétényt 15:13-ra, a negyeddöntőben Lackó Mátét (Honvéd) 15:13-ra, az elődöntőben László Ábelt (hásztelek) ugyancsak 15:13-ra verte, ezután kapott ki 15:11-re a döntőben.

Az SZTE VK sportolóinak eredményei, gyermek kategória (a mezőny létszáma 49 fő): 5. Csáki Balázs Béla, 23. Szántó Ákos, 46. Csáki Áron Sándor.

Újonc kategória (a mezőny létszáma 42 fő): 2. Szögi-Nagy Tamás, 8. Szaszák Tamás Balázs, 13. Zsögön Zétény Lehel, 18. Szabó Benedek, 28. Fekete Simon, 31. Molnár Ábel.

Serdülő kategória (a mezőny létszáma 43 fő): 14. Kerekes András, 16. Szögi-Nagy Tamás, 18. Szaszák Tamás Balázs, 32. Fekete Simon, 33. Szabó Benedek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában