Férfi kézilabda

2023.02.10. 23:59

A Pick Szeged kapusát a korábbi magyar szövetségi kapitány csapatával hozták hírbe

Öt év után véget ér Mirko Alilovic szegedi pályafutása.

Becsei Dávid

Mirko Alilovic (sárga mezben) 2018 óta védi az OTP Bank-Pick Szeged kapuját.

Fotó: Karnok Csaba

A horvát germanijak.hr sportoldal arról adott hírt, hogy értesülésük szerint Mirko Alilovic hosszú tárgyalássorozat után megállapodott a lengyel Orlen Wisla Plockkal és kétéves szerződést írt alá a csapathoz 2023 nyarától. 

Alilovic 2018 nyarán igazolt a Pick Szegedbe, előtte 2011 óta a Telekom Veszprém kapuját védte. A horvát sportoldal szerint a 37 éves kapus korábban tárgyalt a szerb Vojvodinával, a portugál Portóval és a román Dinamo Bucurestivel is, végül a Plockkal egyezett meg. 

Bár még hivatalos bejelentés egyik oldalról sem történt, Alilovic távozása biztosnak vehető, ugyanis az OTP Bank-Pick Szeged 2022. december 22-én bejelentette, hogy 2026 nyaráig Emil Kheri Imsgard az Elverumból a Tisza-parti városba igazolt. A szegediek másik kapusának, Mikler Rolandnak 2024. június 30-ig érvényes a szerződése az ötszörös magyar bajnokkal. 

Alilovic eddig egy magyar kupa-győzelmet és két bajnoki címet ünnepelhetett a Szegeddel. 

A Wisla Plock vezetőedzője az a Xavier Sabaté, aki korábban dolgozott a Telekom Veszprém másod-és vezetőedzőjeként, valamint a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is. A lengyel klubnál 2018 óta edzősködik, játékosa többek mellett a korábbi szegedi irányító Niko Mindegía és Dmitrij Zsitnyikov is, valamint a feltörekvő tehetség, Fazekas Gergő.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában