Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.02.15. 07:00

A Pick Szeged megismételné a THW Kiel elleni arénaavató győzelmét

A német rekordbajnok THW Kiel érkezik. Megismétlődik a Pick Aréna ünnepélyes átadója, ugyanis 2021. december 9-i arénaavató, amikor a Pick Szeged 30–26-ra győzött. Csütörtökön 18.45-től jön a „visszavágó”, amelyen Bánhidi Bence ismételne, ismét győzne.

Becsei Dávid

Az első gólöröm. A Pick Aréna első szegedi gólját Bánhidi Bence szerezte.

Fotó: Dömötör Csaba/MW

Erőltetett menetben van az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Csütörtökön a nemzetközi kupában játszik hétről hétre, míg szombaton a magyar bajnokságban lép pályára. Ezen a héten viszotn csak egy mérkőzés vár rájuk, holnap a THW Kiel lesz az ellenfél a Pick Arénában. 

– Elég kemény a profi kézilabdázók élete, hiszen hetente két meccset játszunk, szinte mindennap edzünk. Nagyon még szülinapozni sem volt időm, Aalborgból hazaérve kaptam egy tortát a feleségemtől, illetve együtt töltöttünk egy kis időt a családdal. A mindennapi tréningek mellett kevés idő jut a kikapcsolódásra, de tisztában vagyunk ezzel – jegyezte meg Bánhidi Bence, aki február 9-én a huszonnyolcadik születésnapját ünnepelte. 

A kézilabda okozta stressz, illetve fáradalmak mellett immár tizenegy hónapja kislánya, Bella aranyozza be a magyar válogatott beálló mindennapjait. 

– Természetesen, ez a legnagyobb pozitívum az életem során, amit kaphattam, hogy kislányom született és szép családunk van. A nehéz pillanatokban ők azért kisegítenek – mondta mosolyogva. 

A csütörtök esti mérkőzés végén szeretnének mosolyogni Bánhidi Bencéék. Megismételnék a másfél évvel korábbi győzelmet, amelyet az arénaavatón arattak. 

– Ez egy emlékezetes mérkőzés volt mindenki számára, aki akkor pályára lépett, hiszen telt ház fogadott bennünket. Egy olyan csapatot vertünk meg az arénaavatón, amely Európa közvetlen elitjéhez tartozik. Úgy készülünk, hogy ezt meg szeretnénk ismételni csütörtökön este – emlékezett vissza és fogadkozott. 

Szeptember 29-én a harmadik fordulóban 34–29-re nyert a Kiel otthon a Szeged ellen. Mivel minden meccs alakulása más, Bánhidi úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy az arénaavatón bemutatott agresszív védekezést és jó kapusteljesítményt kellene reprodukálni az újabb győzelemhez. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában