Négy alapember hiányzott

2023.02.22. 22:33

Átrohant a Barcelona a sok sebből vérző Pick Szegeden – VIDEÓ

Tiszát lehetett volna rekeszteni az OTP Bank-Pick Szeged támadásban elkövetett hibáiból Barcelonában. Nagyjából nyolcvanan kísérték el a magyar bajnokot a katalán fővárosba, sok örömben viszont nem volt részük a hatvan perc során. A Bajnokok Ligája-címvédő 35–25-re győzött 20–10-es első félidő után a B csoport 13. fordulójában.

Becsei Dávid

Rosta Miklós a jobb teljesítményt nyújtók közé tartozott Barcelonában.

Fotó: Karnok Csaba

Bodó Richárd, Matej Gaber és Bánhidi Bence el sem utazott a Pick Szegeddel Barcelonába sérülés miatt. Mirko Alilovic viszont igen, a meccskeretbe viszont nem került be, ugyanis belázasodott, így a hotelszobában maradt. 

Mikler Roland védése nyitotta a találkozót, amelyen két percet kellett várni az első gólra. Ezt Dika Mem jegyezte, majd szegedi oldalról Borut Mackovsek válaszolt. Az első elhibázott hazai lövés után felpörögtek a katalánok játékosai, sorozatban lőtték a gólokat hiba nélkül. A szegedi védelem nem tudott mit kezdeni Dika Mem lábmunkájával és bombaerős lövéseivel, miközben a Pick-támadásokba sok hiba csúszott. 

Tizenegy perc játék után 9–4-nél kért időt Juan Carlos Pastor. Ez nem hozott változást a játékképében, de lassult a különbség növekedése. A 16. minutumban 11–5 állt az eredményjelzőn, a 21.-ben pedig 14–6. Extra teljesítményekből nem szenvedett hiányt a Barcelona, Blaz Janc széles lövőrepertoárral „operált” a jobbszélről, míg Gonzalo Pérez de Vargas ekkor már hat védésnél járt, ami ötven százalékos védési hatékonyságot jelentett számára.

 A játékrész hajrájára érkezett a pályára Miguel Martins, aki több asszisztot is kiosztott, de a jobb teljesítményt nyújtók közé tartozott vendégoldalról a három lövésből három gólt jegyző Rosta is, aki mindemellett egy hétméterest szintén kiharcolt. 

A 28. percben néhány másodpercen belül kétszer mattolta Miklert a 19 éves Martí Soler. A balszélső előbb Pérez de Vargas parádés indítását értékesítette, majd a sarokból volt eredményes. 19–9, a szünetben pedig 20–10. 

Az eredmény szempontjából kiélezettebb második félidőt hozott a mérkőzés. Mikler Roland tartotta a szegediekben a lelket, a magyar válogatott kapusnak köszönhette leginkább a Pick, hogy tizenhárom gólos hátrányból sikerült feljebb kapaszkodni. 

A 44. percben 28–15-re vezetett a Barcelona. Támadásban továbbra is sok hiba jellemezte az ötszörös magyar bajnok játékát. Egy-egy pislákoló jobb teljesítmény néha akadt, ez viszont csak arra volt elég, hogy a tízgólos különbség ne változzon. 

Szombaton 16.45-től már magyar bajnoki vár az OTP Bank-Pick Szegedre Balatonfüreden. Jövő szerdán pedig zárul a Bajnokok Ligája csoportköre, 18.45-re a francia HBC Nantes érkezik a Pick Arénába. 

Barca (spanyol)–OTP Bank-Pick Szeged 35–25 (20–10) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló. Barcelona, Palau Blaugrana, 3000 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek). 
Barca: G. Pérez de Vargas – B. Janc 5, D. Mem 5, Cindric 1, Fabregas 5, N’guessan 2, Wanne 1. Csere: Carlsbogard 3, Makuc 3, Richardson 2/1, Frade, Valera 2, Soler 4, T. Petrus, A. Gómez 2. Vezetőedző: Carlos Ortega. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 2, Stepancic, Garciandía 3, Mackovsek 2, Frimmel 2/1, Bombac. Csere: Rosta 5, Tönnesen, Szita 2, Martins 2, Sostaric 3, Blonz 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 1/1, ill. 1/1. 
Kiállítás: 2, ill. 0 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában