Női OB I.

2023.02.04. 06:00

Bajnokaspiránshoz utaznak a szegedi női vízilabdázók

Nehéz meccs vár a Szegedre a Ferencváros otthonában ma 11 órától a női vízilabda OB I. 11. fordulójában.

Becsei Dávid

Kenéz Kincsőék három góllal is vezettek a BVSC ellen 4–1-nél, de nem tudták megőrizni előnyüket.

Fotó: Gémes Sándor

A zöld-fehéreket erősíti az a Dömsödi Dalma is, akire lapunk Év sportolója 2022 szavazásán lehet voksolni a női kategóriában. 

A Ferencváros hétközi találkozóján a III. kerületi TVE otthonában győzött 11–5-re, míg az elmúlt hétvégén a spanyol CN Terrassa vendégeként szenvedett 9–7-es vereséget az Euro Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A visszavágót február 11-én rendezik majd Budapesten. 

A Szeged legutóbb a BVSC-t fogadva játszott jó meccset, Varga Tamás tanítványai nem adták könnyen a három pontot, 12–8-as vereséget szenvedtek. 

Hibátlan idénye van eddig a Fradinak. A női vízilabda-szakosztály történelme során először szerzett aranyérmet, a BENU magyar kupában. A bajnokságban is hibátlanok még Dömsödiék, kilenc mérkőzésükből kilencet megnyertek, ráadásul már a címvédő UVSE-t is legyőzték. Otthon, 13–6-ra. Az FTC a hozzá hasonlóan hibátlan, huszonhét pontos Dunaújvárossal még nem találkozott az OB I.-ben. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában