Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.02.21. 18:53

Barcelonában kellene elkerülnie a Veszprémet a Pick Szegednek

Két fordulóval a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárása előtt körvonalazódni látszódik egy OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém nyolcaddöntős párharc. Ennek elkerüléséért a szegedieknek tehetnek többet, ehhez viszont a címvédő Barcelonát kötelező legyőzniük holnap 20.45-től (élő: Sport1).

Becsei Dávid

Imanol Garciandía (a labdával) szegedi pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta a THW Kiel ellen. A Barcelona legyőzéséhez ismételnie kellene.

Fotó: Karnok Csaba

Néhány kérdés már eldőlt a csoportkör tizenkét fordulója alapján a férfi kézilabda-BL-ben, de izgalmakból így sem lesz hiány jövő csütörtök estig, amikor zárul. A THW Kiel elleni bravúros győzelmével a Pick Szeged bebiztosította továbbjutó helyét. A hátralévő két forduló előtt viszont az még nem dőlt el, melyik pozícióban lép be a kieséses szakaszba. A B csoport első két helye már elkelt, a sorrendért „házi döntőt” rendeznek majd az utolsó körben a Barcelona és a Kielce között. Ebbe akár még a szegediek is beleszólhatnak ma este. 

Szeged–Veszprém a 8 közé jutásért?

Előrébb tekintve a kieséses szakaszra, a nyolc közé kerülésért az A csoport harmadik helyezettje a B csoport hatodikjával találkozik, az A jelű nyolcas negyedikje pedig a B ötödikével. És fordítva. Papírforma-eredmények alapján ez így egy Szeged–Veszprém párharcot vetít előre a negyeddöntőért. A Barcelona és a Nantes legyőzésével viszont biztosan elkerülnék Bánhidiék Momir Ilics csapatát. A Veszprém pozíciója már csak abban az esetben változik, ha nyer otthon a Porto ellen, illetve Párizsban, míg a Magdeburg legalább egy pontot veszít a megszerezhető négyből, vagy a Veszprém elbukja mindkét meccsét, a dán bajnok GOG pedig megnyeri mindkettőt. 

Patinás ellenfél

Visszatérve a ma esti mérkőzésre. A Barcelona és a Szeged eddig tizenhét alkalommal találkozott egymással. Patinás párharc kettőjüké, hiszen először 1977-ben csaptak össze a Kupagyőztesek Európa Kupájában, a KEK-ben. Összességében spanyol sztárcsapat győzött eddig tizenháromszor, míg az ötszörös magyar bajnok négyszer, még döntetlen nem született eddig. A mai lesz a Tisza-partiak 245. mérkőzése a Bajnokok Ligájában, a Kiel ellen a 117. győzelmüket jegyezték az előző fordulóban. 

Az őszi nyitányról nem ápolunk kellemes emlékeket. Barcelona 35–28-ra győzött a Pick Arénában az első fordulóban. 

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Pick Szegeddel szemben. Teljesen más játékképet várunk, mint amilyet szeptemberben tapasztaltunk. Az elmúlt hetekben sokat fejlődött a magyar csapat, leginkább a távoli átlövések és a beállójáték a fő erősségük – nyilatkozta a mérkőzés kapcsán az európai szövetség (EHF) honlapján Luis Frade, a Barca portugál válogatott beállója. 

Veretlenségi sorozat

Huszonegy mérkőzés óta tart a Barcelona veretlensége a Bajnokok Ligájában. Utoljára a Kielcétől szenvedtek vereséget még az előző idény csoportkörében, a lengyel bajnok Spanyolországban 32–30-ra nyert, míg otthon 29–27-re. Azóta három döntetlen mellett tizennyolc győzelem a mérleg, az egyik döntetlent a tavalyi döntőben büntetőpárbajban javították és hódították el sorozatban másodszor a robotkart formázó sereleget. 

A hátralévő mérkőzések programja:

13. forduló, A csoport, holnap, 20.45: RK PPD Zagreb–Magdeburg. Holnapután, 18.45: Dinamo Bucuresti–GOG, Telekom Veszprém–Porto, Wisla Plock–PSG. 14. forduló, március 1. (szerda), 20.45: GOG–Zagreb, PSG–Telekom Veszprém. Március 2. (csütörtök), 20.45: Magdeburg–Dinamo Bucuresti, Porto–Wisla Plock. 

B csoport, holnap, 18.45: Aalborg–Elverum, THW Kiel–Celje. 20.45: Barcelona–OTP Bank-Pick Szeged. Holnapután, 20.45: Nantes–Kielce. 14. forduló, március 1. (szerda), 18.45: Celje–Aalborg, Elverum–THW Kiel, OTP Bank-Pick Szeged–Nantes. Március 2. (csütörtök), 18.45: Kielce–Barcelona. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában