Érik a magyar derbi

2023.02.27. 17:13

Csoportkört zár az OTP Bank-Pick Szeged a BL-ben

Nincs a saját kezében az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának sorsa, ami a végső csoporthelyezését illeti a Bajnokok Ligájában. A győzelem viszont elengedhetetlen az előrelépéshez szerdán 18.45-től (élő: Sport1) a francia HBC Nantes ellen a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Egy siker szerda este a Nantes ellen biztosan jót tenne a szegedi lelkeknek.

Fotó: Karnok Csaba

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulóját rendezik szerdán és csütörtökön este. A vártnál némiképp izgatottabban várják a magyar szurkolók az eseményeket, ugyanis könnyen alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a Pick Szeged és a Telekom Veszprém összekerül egymással a nyolc közé jutásért. A Veszprém jelenleg a harmadik helyen áll az A csoportban, míg a B-ben a szegediek a hatodik pozíciót foglalják el. Ha így ér véget a csoportkör, akkor a negyeddöntőbe jutásért magyar derbit rendeznek a BL-ben. 

Ahhoz, hogy a két csapat elkerülje egymást, ahhoz valamelyiknek előrébb kell lépni a tabellán. Az eddig tizennyolc pontot gyűjtött Veszprém a listavezető francia Paris Saint-Germain vendége lesz. A bakonyiak csak akkor ugorhatnak feljebb a tabellán, ha több pontot gyűjtenek Párizsban, mint a szintén tizennyolc pontos német Magdeburg otthon a román Dinamo Bucuresti ellen. 

 

A Pick Szeged sorsa sincs a saját kezében, ugyanis nem elég, hogy le kell győznie a francia HBC Nantes-ot, szurkolnia kell, hogy a dán Aalborg a kiírástól már biztosan búcsúzó szlovén Celjétől szenvedjen vereséget. Ez azért fontos Tisza-parti szempontból, mert azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, ebben pedig két győzelmével jobb az Aalborg. 

 

Van törlesztenivalója a Szegednek a Nantes-tal szemben. Eddig ötször találkoztak egymással a BL-ben, négyszer a franciák, egyszer pedig a Pick nyert. Jó hír, a Barcelonában megbetegedett Mirko Alilovic már részt vesz az edzéseken. 

Ezen a héten kétszer is hazai környezetben lép pályára az OTP Bank-Pick Szeged, mivel a Nantes elleni szerdai meccset követően szombaton 18 órától a Dabast fogadja a Pick Arénában bajnoki mérkőzésen. Utána szünet jön, mivel a magyar válogatottra két Európa-bajnoki selejtező vár. Március 9-én Svájcban lépnek pályára Rosta Miklósék, míg 12-én Tatabányán fogadják a svájciakat. 16-án kupanegyeddöntővel tér vissza a Szeged, a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen itthon, majd a Ferencváros otthonába utazik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában